05-10-06

Bizzzieee

Haaaaaai! Nu de dames hier terug zijn, zijn we aan hoger tempo beginnen werken. Daarom niveel tijd om postjes achter te laten e.d. Vandaag wel weer iets bizar meegemaakt: Ik heb heel de namiddag fotos moeten trekken van een bepaalde buurt, met nogal veel grote bankgebouwen en parken enzo. Opeens komt de security van de bank in de weg staan (ik stond op straat). Ik mocht geen fotos trekken, not allowed. Da's wel vaak hier, en eigenlijk negeer ik da meestal, dus ik gaf hem mijne beste "You're trying to stop me? you and what army?!"-look en ik deed verder. De mens had het daar ni op begrepen en ging voor inbeslagname van het fototoestel. Da had ik op tijd gezien en dus nog net kunnen ontwijken. Ik begin dus een discussie, en ik vraag of hij aub de politie wil bellen, want da ik er geen fluit van geloof da ik geen fotos mag trekken (da werkt meestal ook wel). Maar den deze had mijn 2 pogingen toch weten te weerstaan en bleef maar eisen da ik die fotos wiste. NIKS VAN! Allee, hups naar binnen, naar zijnen baas(onderweg deed hij nog is een poging om de kodak af te pakken, maar indiers zijn bijna allemaal kleiner en dunner dan ik). Den baas van de securityploeg leek in vergadering, dus ik moest wachten. Daar was ik uiteraard ni mee gediend, want ik vond ni da'k reden had om naar binnen te moeten in de eerste plaats. Veel geruzie in gebroken Engels. Den baas uit de vergadering(wa hem wel een halfuur koste)--> "is your boss's meeting in Australia or someplace?!". Zeeeeeeeeer ge-enerveerd had ik dan toch besloten van te wachten op den baas en ni teveel scene meer te maken. Ik wil water nemen uit mijne zak, HUPS drie man op mij, want ze hadden eigenlijk mijne zak ni gechecked(standaard procedure bij binnenkomen van een bank), en wie weet wa ging ik daar uithalen. "if you haven't got the decensy to offer me some water while waiting(tevens standaard procedure), then at least can I drink my own without being treated as a terrorist?!". Op diee moment kwam den baas aan, onder een stortvloed van excuses(was ik effe blij van blank te zijn). Maar ik moest begrijpen da om veiligheidsmaatregelen ik geen foto mocht nemen van de bank, policy of the house. Goed, ik zal ze wissen, maar kom aub mee naar buiten, en zeg cheese als ik van aan de overkant van't straat ne foto trek van uw bank, want daar kunde niks doen! Zo gezegd zo gedaan...
Als ik terugkom in Belgie geef ik Assertiviteitstraining!

17:48 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_3] | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-10-06

Weeeeeeeeird

Just als ge denkt da ge het begint door te hebben, blijven ze toch ewa verbazen... Vanmorgen was het nog steeds aan't onweren en regenen. Nu was ik eigenlijk van plan van de moslimbuurt af te ronden in de voormiddag, en in de namiddag mijn twee collegas te gaan afhalen op't vliegveld. Niet dus, wegens regen. Tegen dat da over was had vertrekken ook ni zoveel zin meer en intussen was ik toch al redelijk ver gevorderd in een of ander boek. Ge zit daar dus rustig te lezen als er ineens met veel lawaai gebeld wordt enzo. Vreemd, want zoveel volk kende hier nu ook ni, vooral niemand aan wie ge (ja, ik ben voorzichtig mama) uw adres gegeven hebt. Ons luxe appartement van 4 op 4 heeft zo'n dingske waardoor ge kunt kijken wie er voor de deur staat, en diene mens kende ik ni, maar ja... "Yes?". "Hello sir!, we from charity!" (koninklijk meervoud dacht ik want er stond er maar ene. Kan ik mee leven). Ik kreeg een beeldeke van ne god in mijn handen en ne lijst met namen en hoeveel ze hadden gegeven. Bon dacht ik, ze kunnen hier veeeeeeeeeel charity gebruiken, dus zullen we maar helpen. IK schrijf mijne naam op da blad en geef de mens honderd rupees. Ni bepaald een fortuin, maar ik ben ook ni rijk en de rest had niveel meer gegeven(dacht ik). "Nono sir, you give me no money!". Pattaaat staan ze daar ineens met 4 zowa rond u te wandelen in uw klein kot en vanalles in't Hindi aan't zeggen. Ne mens wordt daar behoorlijk nerveus van, vooral omda ze dan ineens met 4 waren en toch ni voor geld kwamen? "Okay, ME-SPEAK-NO-HINDI". "That okay with me sir, let me explain". Het kwam er dus op neer dat ik rijst moest kopen, en zeggen hoeveel. Zij hadden diene rijst eigenlijk al gekocht, en ik moest zeggen hoeveel ik er daarvan in mijne naam(en achteraf ook wel met mijn geld) aan hun minderbedeelde broeders wou geven. Nu ken ik de prijs van rijst ni, maar ik had honderd vaten kadoo gedaan aan die mensen blijkbaar. Ik zeg dus van kijk, ik wil wel iets geven, maar ik ken niks van rijst, en ik zou daar mssch toch eerst is over willen nadenken nu ik tenminste weet waar't over gaat... "No sir, you say you give, you give". Nu had ik niks getekend en ze konden mijne naam zelfs ni lezen;-), maar nu begonnen ze wel de rekening te maken... Ik mocht ook storten... oh, dakuwel!
Enfin, ik heb ze uiteindelijk buiten gekregen door hun te vertellen da'k eigenlijk helemaal genen Hindu was en dat ik dus ook ni mee ging komen bidden in hunnen tempel want wij christenen hebben maar 10 regels (waarvan ene is da ge geen andere goden moogt eren?)en maar ene God (ook een van die tien regel zeker?). En bidden voor nen andere mag dus ni, iets weggeven wel, maar hier horen die twee samen dus... Mijn honderd rupee ging ik precies ni terugkrijgen, dus ik heb ik diplomatisch gezegd dat hij er in zijne naam rijst mee mocht kopen en bidden zoveel hij wou en da ik op die manier iets gegeven had. Allee goed, een glas water van de kraan en we zwijgen derover! DEAL!
(Ze hebben wel hun rekening achtergelaten, ik hoop dat ik er dus wel echt vanaf ben)de rijstman

10:03 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_3] | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |