01-10-06

Monssooooooooooon

Gisteren heb ik eigenlijk niveel uitgestoken... Het was hier aan't regenen, maar ik dacht da gaat wel over, dus hup naar't station. Op mijn bestemming, Bhuleshwar geheten, was het nog droog, dus kon ik wel beginnen. Da's nog steeds die moslimbuurt, en de mensen blijven mij verdacht vinden. Nuja, pakt dat die evenveel nen blanke tegenkomen als wij in Belgie ne puertoricaan, is da ni verbazingwekkend uiteraard. Zeker ni als ik voor elk huis blijf staan en da op mijn kaartje inkleur met eeen bepaalde kleur en er dan nog een cijferke(het aantal verdiepen) bijzet... Nu is die buurt echt een en al Bazaar, zo typisch als ge het u kunt inbeelden. Heel smalle straatjes, constant "Sir Sir! Buy Watch, very cheap! Buy leather belt, good quality!", enfin, you get the picture... Af en toe ligt daar dan is nen tempel tussen, en dat is dan een stuk straat da tot tempel is omgedoopt ofzo, ik begrijp het nog altijd ni... In elk geval heb ik op een uur tijd 3 keer zwaar ambras gehad omdat ik die heilige 5 meter straat (altijd een ander stuk uiteraard) met sandalen aan had afgelegd. Dat is ongeveer het ergste wa ge in nen tempel kunt doen, dus laat ons zeggen da ik ni populair was. Langs den andere kant, stel da ge in da in Leuven zou doen, 5 meter straat heilig verklaren en iedereen die daar met schoenen overloopt onder zijn voeten geven... In elk geval was het mij ni duidelijk, want alles is daar zooooo vol en versierd, da da extra beetje versiering da het heilig maakt mij uiteraard totaal ontgaat. Besides, ik kijk omhoog naar de gevels eh ;-)Daarbijkomend begon het te regenen en dan kan ik ni verder werken... Die smalle straatjes zijn tegelijkertijd ook goot en met uw voeten in de modder is da sowieso ni aangenaam... Dus hups naar huis en boekskes lezen... Vandaag ziet het er nog erger uit. Thans zou da hier al gedaan moeten zijn, het regenseizoen, dus laat ons hopen da't nu echt de laatsten zijn.
Helemaal onnodig is diee regen trouwens ook ni, want er is blijkbaar een watertekort. Daarom heb ik de laatste dagen amper water gehad, laat ons zeggen een uur per dag. Gelukkig zat mijn timing goed en was ik dan altijd hier, zodat een nodig douchke nog net kon...Ik heb tevens net gezien dat het 18-11 Groove City is. Wie gaat?

05:45 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_2] | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-09-06

Geen Water Verdekke!

De voorbije dagen heb ik voornamelijk binnen gezeten en wat bijgelezen of geAutoCAD. Vandaag moest ik er terug op uit naar de Municipal Coorporation voor iets dat al 2 weken aansleept... Een of andere vent moet zijn handtekening op nen brief zetten en daar zijn we dus al heel de tijd op aan't wachten. Mijn GSM is aan't doodgaan en werkt maar heel sporadisch, dus moest ik ervanuitgaan dat de afspraak die we een paar dagen geleden gemaakt hadden nog geldig was. Klinkt logisch van wel voor nen Belg, maar vermits ik hier op die korte tijd al vaak het tegenovergestelde heb meegemaakt, had ik toch liever eerst is gebeld voor ik op het spitsuur de trein moest nemen. Kben dan toch maar gegaan en inderdaad, de mens kwam vandaag ni naar zijne bureau! Dat wisten ze mij te vertellen nadat ik daar een halfuur zat te wachten... Nu is wachten op't stadhuis hier wel iets aangenamer als bij ons. Het gebouw zelf is een half krot en de zetelkes zouden ze in't SPIT nog ni verkopen, maar terwijl ge zit te wachten komt er om de 5 seconden iemand vragen of ge zin hebt in Thee, Koffie... Heeft meneer al ontbeten? Zeker? Hehe, ge zou hier met plezier te vroeg komen. Morgen heb ik er dus terug een afspraak om 11uur...
Buiten het GSM-probleem heb ik ook ontdekt dat er hier tijdelijk geen water is. De WC heeft het deze morgen opgegeven, en toen ik net thuiskwam kwam er ook geen druppelke meer uit de kraan. Ik dacht dat er iemand voor de grap het water had dichtgedraaid ofzo... Den afwas was namelijk gedaan, dus da wil zeggen dat de meid(jaja, mijne afwas wordt gedaan! en de meid is eigenlijk ne vent) dus wel nog water had... Ik dus naar de buren. Die mensen hadden blijkbaar al 2 dagen geen water meer en hun living/slaapkamer stond vol met gigantische bidonnen water. Die hadden ne loodgieter gebeld en er mankeerde niks, het water was gewoon op! Hier ligt dus geen waterleiding, en elk huis heeft een tank. Ik vroeg mij trouwens al heel den tijd af waarom hier zoveel camions met water rondreden(zoals diee rode op de foto een paar posts geleden). Ik vroeg dus wanneer da ze da gingen bijvullen. Antwoord : "This I don't know sir, but as you can see I'm not optimistic", wat uiteraard verwees naar zijne living vol water!
de fotos: een paar zonsondergangetjes hier achter den hoek, een silhouet van de stad, het equivalent van de ALMA maar dan in de univ hier
001002003004

15:47 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_2] | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-06

Maandag Werkdag

Kheb vandaag voor het eerst is op het ECHT spitsuur de trein genomen... DJEEEEEZ! de eerste drie treinen stonden(ja, staan) zo vol da er echt niks meer bijging (en da betekent hier ECHT NIKS!), de vierde was ene voor vrouwen alleen (die overigens even vol zat), en de vijfde wou ik eigenlijk al nimeer in (ik had besloten het tiendubbele te betalen en op het gemak met de taxi te gaan) maar vermits ik vanvoor stond tegen dat de volgende aankwam (om de 2 minuten ene naar iedere bestemming op dat uur) werd ik mee naar binnengeperst. Half gestruikeld(ze zijn nogal hoog, die treinen) en bijgevolg vertrappeld... stond/hing ik ineens op nen trein. Vermits ik naar een residentiele buurt (sloppenwijk met ertussen een paar luxe high-rise-appartementen) ging, moest niemand er af op het station waar ik eraf moest. Er wouden enkel nog mensen bij! Da had ik uiteraard al voelen aankomen, dus had ik mij al efkes uit het deurgat gehangen(laat uw fantasie nu vooral de vrije loop, u benaderd de realiteit!). Geen overbodig risico, want nog voor de trein stilstond, hing ik weer binnen doordat er constant mensen bij op sprongen... ELLENBOOGWERK! Ik ben er nog just uit kunnen springen toen hij alweer aan't rijden was.
Toegegeven, mijn dagelijks transport krijgt nogal veel aandacht op deze blog, maar het is dan ook elke keer weer KICKEN, vooral als ge op de plaats terechtkomt die ge voor ogen had...Op de middag ben ik een beetje beginnen rondwandelen, richting Arabische zee(dezelfde als hier achter het appartement, maar da's een baai, nu wou ik ze helemaal!), en daar kwam ik dit (zie foto onderaan) optrekje tegen. Het is een of andere moslimtempel die alleen te bezoeken is bij de juiste getijden. Daar had ik dus wa chance mee, en bijgevolg ben ik wa gaan moslimmen. Nu zijn westerlingen ni echt populair in die kringen, dus heb ik't op ne verre foto moeten houden, de rest mocht ik ni fotograferen (en moslims wel, maar ik heb me maar braaf gehouden...)
Daarna nog een paar uurkes gewerkt, maar ik ben moeten stoppen wegens opkomende zonneslag. De winter begint hier namelijk, wat zoveel wil zeggen als minder regen/vochtigheid. Bijgevolg meer zon...

19:12 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_2] | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-09-06

Zaterdagavond en ZONDAG

Zoals gisteren gezegd dus gegaan op pad om te gaan toeristen... Aangezien ik gewoon algemeen het zuiden, het koloniale deel, van de stad wou zien, ben ik gewoon een beetje doelloos het station uitgewandeld. Tijdens het oversteken raakte ik aan de praat met een oud ventje, dat beweerde professor geweest te zijn aan Mumbai college. Het heerschap kende zowaar heel ons koningshuis, of althans, hetgeen ik ervan weet en vermoedelijk nog meer(maar da kan ik ni bevestigen want ik ken er zelfs niks van). Hij had de autistische neiging om veel loze feiten vanbuiten te kennen, en aangezien ik mij daar wel in kan vinden, ben ik er dan maar een pint mee gaan drinken (mijn eerste Indische by the way). Hij kende cafees waar ge zogezegd den helft betaalde en heel veel gratis 'tappas' kreeg(ik noem het maar zo, wsl heet da hier wel anders). Da klonk uiteraard ni slecht en dus wij pinten gaan drinken! Het is wel bij 2 gebleven vermits het halve liters waren, en het enige wat ik erover kwijt wil is: het is beter als Heineken:-). Het hele gedoe was best wel komisch, gezien de mens constant op de obers aan't schelden was da ze ni genoeg gratis gaven en hoe de tijden veranderd waren,... enfin, iedereen kreeg ervan langs behalve ik! Hij ging mij dan ook op de juiste trein terug zetten, hetgeen absoluut overbodig was, maar hij beweerde van niet. Ik moest en ik zou op den trein stappen die hij zei, anders was hij er ni gerust in, de andere treinen waren allemaal te vol of te vuil. Maakt mij eigenlijk ni uit, als ze maar rap zijn, maar soit... Iedereen die een beetje vreemd keek op het perron, en da waren er nogal wa vermits er nen blanke rondliep met een oud indisch ventje, kreeg onder zijn voeten da ze onbeschoft waren etc. Best wel hilarisch dus:-). Na drie keer van trein te moeten veranderen omdat er volgens hem verdachte individuen opstapten, heb ik dan maar gezegd da't echt wel alleen ging lukken en da ik er tenslotte ook wel zelf geraakt was... Ik moest beloven voorzichtig te zijn enzo (ge kent het wel), ... Het was plezant, maar't was evengoe om er vanaf te zijn!
Vandaag eerst op z'n zondags uitgeslapen, dan toch wat gewerkt, en uiteindelijk besloten om nog is een poging te wagen tot toeristische uitstap. Deze keer heb ik geen risico's op afleiding genomen, en direct aan't station nen taxi genomen.
-----------taxi-intermezzo------------
Iedereen vraagt zich waarschijnlijk al efkes af waarom ik zoveel taxi rijd. Wel, de reden is dat het hier voor een kwartier taxi rijden nog ni ene euro kost, en da stadje hier veeeeeeeeeeel te groot is om te wandelen. Daarbijkomend scheld ik graag mensen uit die mij in't zak willen zetten;-) (het favoriete antwoord tot op heden : "70 rupees, that's 3 times the price!, if you can try to rip me off, I can try the same. I pay 5!"...en zo begint ge op den duur uiteindelijk over alles te onderhandelen...
--------------------------------------
Direct dus op de meest toeristische bestemming af : Gateway of India!Na drie pickpockets te hebben uitgelachen voor hun jammerlijk gefaalde pogingen (dank u voor de heerlijke tas mama!) heb ik besloten dat toeristische trekpleisters toch ni echt mijn ding zijn. Rap dus ewa fotos genomen en een wandelingetje door koloniaal Mumbai gemaakt. Het klinkt allemaal wat zondags, maar ne japanner kan ook moeilijk naar Brussel gaan en niet naar Manneke Pis gaan!
De fotos : Gateway-of-India | Taj Mahal Hotel | Harbour Side view | Gateway en Taj Hotel

16:53 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_2] | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-09-06

Zaterdag

Vanmorgen vroeg vertrokken op fieldwork met de trein... Na een paar uurtjes heb ik opgegeven... Soms kan het allemaal even te veel worden vrees ik, zo van de ene sloppenwijk naar de andere lopen. Bijkomend probleem is dat veel mensen dachten dat ik voor een van de vele builders-offices werkte. Deze kopen massaal stukken overheidsland (lees slum) op om er appartementen en kantoren op te zetten. Ze zien mij dus als de mens die hun uit hun huis komt jagen... Nuja, ik zie er in hun ogen waarschijnlijk ook ni echt ne rijstverkoper uit, dus ik kan ze't ni kwalijk nemen. Gelukkig gaan de meeste kinderen hier naar school en spreken die het beste Engels. Zo heb ik hun vaders dan toch kunnen overtuigen dat ik student was, en iets bezig was over SOCIAL housing. Pas nadat ik zei da als ik voor nen builder zou werken, ik dan toch wel zeker nen auto met chauffeur zou hebben, geloofden ze mij. Iedereen die hier nl. ewa geld heeft, wordt gereden. Da's het veiligste ook, want hier zelf rijden is zelfmoord! Bon, iedereen overtuigd van mijn goede bedoelingen was ik ineens heel welkom en mocht ik ni vertrekken voor ik ne foto genomen had van de god van het weekend:)--> weer een festival aan de gang. De andere foto is een wassalon. het gedeelte dat hier op de foto te zien is, is ongeveer 1/20ste van het hele ding... De overgang tussen wassalon en slum is denk ik door de jaren vervaagd. Op mijn kaartje was de wasserette een mooi afgebakend gebied, in de realiteit kunde het absoluut ni definieren! Voorlopig toch maar zelf de was doen zeker...Ik denk da ik de rest van het weekend niks ga doen, tenzij misschien den toerist uithangen, want sinds ik hier ben heb ik eigenlijk nog niks gedaan als gewerkt.

09:55 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_2] | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |