21-09-06

orde van de dag

Vandaag had ik dus een nieuwe afspraak met deheer Adarkar (promotor). Gisteren was hij nl ziek, hij had een zware valling. De mens wijtte dit aan het feit da ze de bibliotheek tegenover zijn kantoor aan het renoveren zijn(waar hij blijkbaar veel zit) en twee dagen geleden de ramen aan't vervangen waren waardoor tocht. Klinkt aannemelijk als Belg, maar uitermate vreemd u da verteld wordt in de mens zijn eigen bureau waar het sowieso tocht, want HIJ HEEFT ZELF GEEN BEGLAASDE VENSTERS... Nuja, het was zeer gezellig en ik heb er een uur lang zitten babbelen bij een zjat koffie. Daarna terug naar het veldwerk. Ik ben momenteel bezig aan een analyse van de buurt hier, waardoor ik vandaag heel den tijd met een kodakske(danku mama) heb rondgelopen en ongeveer elk gebouz heb gefotografeerd. Ondanks het vele gefotografeer voor de thesis, heb ik er ook ewa voor het thuisfront genomen :1)Bus die op zo'n taxi inrijdt, wat ne geweldige slag gaf. Waarschijnlijk ook voor de inzittenden van den taxi, want die hebben allemaal geen gordels!2)het zegt het zelf3)zelfde als het vorige, maar een ander fomaat en meer flavour!4)Hoewel ge ze van bijna nergens ziet, ligt de zee eigenlijk maar ongeveer 200 meter achter mijn appartement. U ziet Mahim Bay, een baai in de Arabische zee5)Big city life...

18:23 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_1] | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-09-06

ewa fotos

Elke foto die ge hier neemt in zwart-wit lijkt er ene van minstens 50 jaar geleden:


Aangezien de univ terug begint, toch even melden da ik hier ook af en toe naar school ga. Da's dees gebouw; het heeft geen deuren, en enkel maar een paar beglaasde vensters(die op de hoek), die ze eigenlijk evengoed hadden kunnen weglaten...:Hier beweegt niks zonder dat daar een of andere god voor moet bedankt worden. Wat deze bewezen heeft om zo'n paleis te krijgen weet ik ni... Hij ligt op 500m van ons appartement en heet Siddhi Vinayak:Dit is het internethok waarover ik het eerst had. Intussen heb ik het hier dus wa op orde gekregen dus ga'k daar ni te veel meer vertoeven!


19:32 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_1] | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

woensdag

Vermits het voor de moment ongewien hard regent, de 2 dames mij verlaten hebben voor een 2 weeks reisje naar Dehli en mijn locale promotor met wie ik voor de moment een afspraak had ziek is, heb ik even de tijd genomen om de huis-pc (de enige met internet) wa in orde te zetten. Misschien kan ik dan wa meer fotos gepost krijgen...Maandag hebben Caro en ik de trein genomen naar een soortement stadhuis in het zuiden. Uiteraard zijn we voor niks gegaan, want alles duurt hier eeuwen, maaaaaaaar....we moesten hiervoor met de trein. Niks speciaals hoor ik u denken... THINK AGAIN! Eerst en vooral zijn er twee delen, zodat mannen en vrouwen appart kunnen reizen. Het vrouwencompartiment heeft(heb ik mij laten vertellen) zitplaatsen en is minder druk. Het mannencompartiment heeft iets weg van het gevoel da je krijgt op de eerste rij van een optreden van Faithless op Werchter... Tevens geen ramen, deuren en stoelen hier... alleen openingen waar iedereen doorhangt, omdat't te vol zit en da ook ewa frisser is. De jongeren hebben van den trein pakken een extreme-sport gemaakt, snatchin' geheten. Het doel is van zo gevaarlijk mogelijk de trein te nemen door er constant af te springen op naastgelegen muurtjes, krotten,... enfin, alles langs de kant, en dan weer in de trein. Een andere manier is van zo ver mogelijk buiten te gaan hangen(ni evident met alle palen en draden...). Crazy dus, en als ik de kans krijg pak ik er zeker ne foto van! Ikzelf heb het iets bescheidener aangepakt, en mij beperkt tot gewoon uit de deur hangen(binnenin is da gewoon ni te doen, en de treinen stoppen zo kort da tegen da ge doorhebt da ge er zijt, hij al terug vertrekt---> JUMP)Het wordt hier terug ewa beter, dus Jos gaat de straat op, Tsjuuuuuuuuuuuuus!

08:35 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_1] | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-09-06

ewa fotos

 

voor da momentje cybercafe beperk ik me tot fotos, omda ik hier zo snel moglijk zeg wil:-)

(cybercafe = barakske van 2 op 3 met 10 pcs-->warm en smelly)
Onze (luxe) kamer :

en tevens heeft u ook Caroline en Gretel even gezien:-)

Dit is een fotootjes van de doorsnee buurt die we dienen te onderzoeken. het onderscheid tussen formele en informele huizen is nogal moeilijk... wel suuuuuper vriendelijke mensen!

 

 

Hier zijn we op zeer slinks wijze binnengeraakt in een soort atelier (een houten gesjorde constructie met bashen) waar ze beelde van de ontelbare goden maken. Deze serie had net een verse grondlaag gehad ;-)

 
 
Een beetje verder waren ze een nieuw appartement aan het bouwen...
 
Helaas laat skynet niet toe van bestanden groter als 100kb hierop te zetten dus heb ik hier niet alles kunnen tonen... Ideeen voor gratis webspace zijn altijd welkom;-)
Meer, uitgebreider nieuws volgt zeker!

16:26 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_1] | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

16-09-06

TRAAAAAAAG

Omwille van de traagheid van de verbindingen hier, is het ni echt mogelijk van fotos te posten... een kleine poging, de taxietjes, duurde ongeveer een kwartier... Daarom ga ik in't vervolg af en toe is afzakken naar een internet-hok(betere omschrijving niet voorhanden) in de hoop da ze daar iets breedbandigers kunnen aanbieden. Als da ook ni het geval mocht zijn, dan is't als ik terugkom foto-avond;-)

 

18:04 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_1] | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |