31-08-10

Hogar Carlos de Villegas

Hoewel ik (Lonne) niet de beste schrijfster ben, heeft Thomas mij aangespoord om ook iets kort te schrijven over de dingen die ik hier meemaak.

 

Zoals sommigen onder jullie wellicht al weten, werk ik sinds begin augustus in een weeshuis in La Paz: 'Hogar Carlos de Villegas'. Een 130-tal kinderen, van pasgeborenen tot 17-jarigen, worden er opgevangen en begeleid onder toezicht van enkele zusters, vaste werkers en tal van vrijwilligers. Mijn taak is: de baby'tjes en peutertjes entertainen, in bad doen, omkleden, pampers verversen, wenende kindjes troosten, vechtende kindjes uit elkaar halen, een keer per week de kindjes wegen en meten, kinderliedjes meezingen en met hen dansen, ... .

 

Een  keer of twee per week wordt er een nieuw kindje binnengebracht. Ofwel worden ze achtergelaten bij ons aan de deur ofwel komen ze rechtstreeks uit het ziekenhuis. Zo werd er vorige week een baby'tje van nog geen dag oud bij ons afgezet. Zielig om te zien maar anderzijds ook goed dat ze tenminste ergens terecht kunnen en niet aan hun lot worden overgelaten. In het weeshuis krijgen ze een heel degelijke verzorging en alle begeleiders zijn er heel lief en zorgzaam voor. Af en toe een klets op het hoofdje of op de handjes is er echter ook wel normaal (soms iets te hard naar mijn mening). Hetgeen het nadeel is aan zo'n weeshuis is dat het onmogelijk is om elk kind apart veel aandacht te geven. Met zo'n 26-tal baby's/peuters rondom je heb je vaak ogen tekort. Het gebeurt meer dan eens dat ze achter je rug mekaar zitten te bijten, aan de haren aan het trekken zijn, elkaar met speelgoed zitten te bekogelen. Een andere populaire bezigheid is mekaar van de fietsjes en auto'tjes duwen om er daarna zelf op te klimmen en de andere wenend op de grond te laten liggen. Toch moeilijk om er boos op te worden als ze dan met zo'n onschuldige oogjes naar je kijken. Je zou ze in elk geval zo mee naar huis nemen.

 

Nog een paar dagen en het avontuur zit er voor mij alweer op. Ik zal de kindjes toch wel missen. Maar wie weet kom ik ooit nog wel eens terug.

 

Hieronder enkele foto's die ik vorige week heb gemaak

 

BILD0002.jpg

BILD0006.jpg

BILD0011.jpg

BILD0012.jpg

BILD0013.jpg

BILD0021.jpg

BILD0022.jpg

BILD0023.jpg

BILD0026.jpg

BILD0027.jpg

BILD0032.jpg

BILD0042.jpg

22:00 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 11] | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.