06-08-10

Deze week en meer...

Intussen zitten we vlotjes in de elfde maand van mijn Bolivia-avontuur, en toch blijft er vanalles gebeuren:-)

Zo is het morgen de 6de augustus, hetgeen hier beter bekend is als "nationale feestdag". Daarom was er gisteren in El Alto een parade van iedereen die zich ook maar een beetje met de staat identificeert. Dat gaat redelijk ver, want bevoorbeeld de organisatie ter verdediging van de belangen der zwartwerkers -ja, dat bestaat hier... buiten het feit dat dat er best veel zijn, is er gewoon ook voor alles een organisatie - was zeeeeeeeer hard vertegenwoordigd. Vermits ik in een project werk dat deels van België en deels van Bolivia afhangt, moesten wij dus ook mee opstappen en met Boliviaanse vlaggetjes wapperen! Uiteraard liep dat niet allemaal zo heel vlot... Ik werd om tien uur gebeld dat't in plaats van om halfeen al om halfelf zou beginnen en ik mij dus superhard moest haasten! Stress alom en ik ging sowieso te laat komen. Ik kwam om elf uur op den bureau aan en daar was absoluut nog geen teken van beweging... Om twaalf uur zijn we dan toch met z'n allen afgezakt, maar blijkbaar tevergeefs want... Nog geen beweging... Iedereen stond daar wel al mooi een uur in de vlakke zon (op 4000m!) te schilderen... Na een halfuurtje hebben we dat dan voor bekeken gehouden en zijn we met't z'n allen ne steak gaan eten, kwestie van de tijd nuttig te besteden. Weer een uur later was er nog altijd geen beweging. Vermits ik best wel veel werk heb en verder wou doen in plaats van in de zon te staan bakken heb ik dan het idee geopperd om terug te keren naar den bureau en ze ons te laten opbellen wanneer het eindelijk van start ging. Om Halfvier was het dan toch zover! Wij dus rap met de jeep naar de parade, iedereen een vlaggetje in de hand en hups ergens tussenin geschoven! Een kilometertje verder even flink zwaaien naar de burgemeester en de schepenen, den bocht om en hupsa, gedaan! Mijn Boliviaanse burgerplicht netjes vervuld dus!

Vermits het reeds de elfde maand van de 12 is, moet er ook gedacht worden aan terugkomen. Vanmorgen kreeg ik een voorstel (waar ik mee akkoord ging) van een vluchtschema:

LAN AIRLINES - LA 2567
TUE 28SEP      LA PAZ BO           LIMA PE                1710     1810
EL ALTO             J CHAVEZ INTL
NON STOP                                                  DURATION 2:00
NON SMOKING
RESERVATION CONFIRMED- N ECONOMY
ON BOARD: SNACK
FLIGHT OPERATED BY LANPERU
EQUIPMENT:AIRBUS INDUSTRIE A319


KLM ROYAL DUTCH AIRLI - KL 744
TUE 28SEP      LIMA PE             AMSTERDAM NL           1935     1500
J CHAVEZ INTL       SCHIPHOL AIRPORT                29SEP
NON STOP                                                  DURATION 12:25
RESERVATION CONFIRMED- H ECONOMY
ON BOARD: MEAL
EQUIPMENT:BOEING 777-200/200ER


KLM ROYAL DUTCH AIRLI - KL 1731
WED 29SEP      AMSTERDAM NL        BRUSSELS BE            1655     1745
SCHIPHOL AIRPORT    BRUSSELS AIRPORT
NON STOP                                                  DURATION 0:50
RESERVATION CONFIRMED- H ECONOMY
ON BOARD: SNACK
FLIGHT OPERATED BY KLM CITYHOPPER
EQUIPMENT:EMBRAER 190

Ik ben zeer tevreden met deze uren en het feit dat ik mijn langste vlucht met KLM mag afleggen, want den Hollander blijft toch wel topservice! Aankomst om kwart voor 6, los in de file dus, maarja, als't mij vergaat zoals de vorige keer zal die file tegen dat ik werkelijk buitenkom wel helemaal opgelost zijn! De dag erna moet ik dan nog even langs BTC in Brussel voor de debriefing, en dan is't helemaal gedaan met BTC-en... Helaas...

Maar daar ga ik nu nog effe ni aan denken! Morgenvroeg gaan we de El Chorro trek wandelen om dan zondag in Coroico aan te komen. Daar blijven we dan nog een dagje chillen en maandagavond zijn we dan weer in La Paz!

Tot dan!

00:14 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 11] | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ne woensdag!
Allesinds de chimay of karmeliet of westmalle (of wat dan ook) staat koud voor wanneer ge het wenst :).
Have fun die laatste maand en tot binnekort!

Gepost door: Siempre | 06-08-10

De commentaren zijn gesloten.