07-07-10

Chulumani

Hier zijn we weer met nieuws!


Zoals u weet is Lonneke vorige week donderdag in de namiddag toegekomen! Na enige acclimatisatie en een toeristische rondwandeling in het zonnig La Paz op vrijdag, zijn we dan zaterdagochtend vertrokken naar Chulumani.


Chulumani ligt net als Coroico in de Yungas, maar daar waar Coroico hoofdplaats is van de Noord Yungas, is Chulumani dat van de Zuid Yungas. Vergelijk het best met een middelgroot dorp... Hoewel ongeveer op eenzelfde afstand van La Paz gelegen is het echter minder toeristisch. Dat komt waarschijnlijk omwille van de verschrikkelijke (enige) weg die afgelegd moet worden om er te geraken. Ik was er zelf echter nooit geweest, dus dat wist ik helaas niet op voorhand. Nuja, voor Lonne was het in elk geval een onmiddellijke doop in Boliviaansheid! Ondanks de prachtige landschappen hebben we alletwee toch een goeie 4 uur met toegeknepen billen uitgekeken naar de aankomst in Chulumani!


Daar toch wel heel aangekomen hebben we eerst iets gegeten (onderweg iets naar binnen werken bleek ons niet geheel verstandig) in een restaurantje op het plein en dan zijn we op zoek geweest naar een goei hotel. Vermits de Yungas kwa temperaturen meestal te vergelijken is met wat jullie vorige week meemaakten, was het een vereiste dat we ons in een zwembad konden gooien om af te koelen! Na een aantal kilometer rondwandelen over een wel ZEER stoffige weg vonden we dan toch wat we zochten. Een beetje vergane glorie, maar met zwembad EN een prachtig zicht! We zijn de rest van de dag dan ook maar daar gebleven voor wat verdiende ontspanning!


Zondag was het de bedoeling dat we 5u zouden gaan wandelen tot aan een rivier om ons ook weer zeer verdiend in te gooien. Helaas is dat een beetje het nadeel van dergelijke dingen te gaan doen op plaatsen die toch niet al te toeristisch zijn... Met enkel de vage wegbeschrijving van de Lonely Planet indachtig zijn we hopeloos verloren gelopen. Dat is ook niet verwonderlijk als de enige aanwijzingen het vertrek- en eindpunt zijn in de wetenschap dat je tussen beiden 5 u hoort wandelen. Hoewel het aantal splitsingen niet zo dik gezaaid waren, zijn we er toch in geslaagd van die ene cruciale te missen... Na heel wat gezoek hebben we dan uiteindelijk toch moeten opgeven...


Het positieve is dat we wel veel mooie dingen gezien hebben en een toch wel niet alledaags bezoek hebben gebracht aan de plantages van de Yungas. Ik onthoud vooral de vele cocaplanten, mandarijntes en appelsienen die voor het plukken hangen, dat over 2 weken de bananen rijp gaan zijn en dat de weg vragen aan boeren die minder goed Spaans spreken als ikzelf sowieso tot problemen moet leiden. Verder zagen we een slang en talrijke vogels, waaronder enkele papegaaien! Ter afronding volgde wel nog een loodzware beklimming in de vlakke zon, maar dat ga ik vanaf nu vergeten en blij zijn dat ik daarna een frisse cola kon drinken!


Daarna was het weer 4u de billen dichtknijpen...


P.S.: Lonne wil alsnog bevestigen dat’t een fijn weekend was, want volgens haar blijkt dat niet uit wat ik hier schreef... Ik ben het daar uiteraard helemaal mee eens!

 

DSC05846

DSC05855

DSC05860

DSC05861

DSC05865

DSC05870

DSC05872

DSC05874

DSC05876

DSC05878

DSC05879

DSC05881

DSC05883

DSC05885

DSC05887

DSC05889

01:28 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 10] | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Thomas en Lonne

Blijkbaar stellen jullie het daar goed, de foto's (met Lonne) zijn als overtuiging voldoende. Het zal dus ondanks de busrit, slechte bewegwijzering e.a. toch wel de moeite geweest zijn.

>groetjes en zorg goed voor de Lonne.

paps

Gepost door: Eric | 07-07-10

dag kindjes
ik ben ook eindelijk thuis van een lange werkdag. Het was toch leuk met de jongeren in Banneux. Ze hebben zich supergoed gedragen en ik zie die bende zo graag.

Stel het dit weekend goed in Perú. zorg voorla goed voor elkaar. TOT GAUW

Gepost door: Leen | 07-07-10

Beste allen,
wij wouden hier al lang iets schrijven over onze reis, maar dankzij Skynet kan ik weer niet inloggen :-(
We vertrekken nu naar Potosi, daarna gaan we naar Uyuni en hopelijk kan ik hier vrijdag dan iets meer melden!
Tot binnenkort!

P.S.: We stellen het héél goed

Gepost door: Thomas | 19-07-10

vooral dat laatste stelt mij al wat geruster.
tot gauw!

Gepost door: leen | 20-07-10

De commentaren zijn gesloten.