14-06-10

Run on the bank!

Zo, buiten veel werk is er de laatste week in vergelijking met het voorgaande weinig spectaculairs gebeurd...


Toch hebben de Bolivianen de voorbije week kennisgemaakt met het fenomeen “run on the bank”. Iets waar wij sinds de 16de eeuw wel al eens mee te maken hebben gehad, en intussen toch een redelijk degelijke oplossing  voor bedacht hebben...


Een bepaalde (obscure & kleine) krant had namelijk gepubliceerd dat de Banco de Crédito, waar ik tevens klant van ben, op de rand van failliet stond... Dat was uiteraard allesbehalve waar! De BCP (de afkorting) is namelijk een van de grootste banken van dit land... Toch werkte dat blijkbaar zeer verontrustend en haastte iedereen zich naar de bank om zijn spaargeld te gaan redden! Geen enkele bank kan dit aan, want er is nooit zoveel geld in voorraad als op papier staat, en dus kwam de BCP even écht in de problemen! Bij ons is een bank voor zoiets verzekerd, en bijgevolg ook uw en mijn spaargeld tot een bepaald bedrag. Hier uiteraard niet...


Enkele dagen van nationale paniek verder werden de cijfers van de BCP gepubliveerd, en bleek dat de bank zelfs nog gegroeid was, dus iedereen, hupsa, weer naar de bank om zijn geld terug te gaan storten :-).


Ik had gedurende deze mini-bankcrisis welgeteld 1,1 euro op mijn rekening en heb er mij dus niet al te veel van aangetrokken :-)


Verder staat er ook niet al te veel speciaals op het programma voor de komende dagen, buiten meer werk, de belastingen, en verder aftellen tot Lonneke komt!

18:37 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 9] | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ohja, bedankt aan alle Schrootjes (incl. Vanderwaerens) om te blijven reageren :-)

Gepost door: Thomas | 14-06-10

Gegroet, Siemp hier weer, minder actief weliswaar maar wel hier :).
Ik ben juist terug van 3 weken Vietnam, vandaar de afwezigheid.
Ik heb alles van de voorbije dagen bijgelezen en heb zoveel te zeggen en te vragen dat het praktich onmogelijk is over de blog.

We zullen het houden voor wanneer je terug bent.

Keep the storie sand adventures coming. Het is een welcome break van the usual waarin ik me weer bevind na een ongelooflijk adembenemende 3 weken.
Als ge na Bolivie nog een een avintuur wilt begaan, ga dan naar Vietnam. Zo mooi!.

Tot een volgende maal beste kumpel!

Gepost door: Siempre | 15-06-10

Vietnam haha,
blij te horen dat uw tour of duty een succes was! Spaar de fotos nog ff tot oktober en dan zullen we eens van gedachten wisselen bij ne Chimay :-)

Gepost door: Thomas | 17-06-10

De commentaren zijn gesloten.