30-04-10

Inhuldigingen...

De weersvoorspellingen waren niet al te gunstig, dus hebben we besloten dat het veiliger was de beklimming van de Huayna Potosi toch nog even uit te stellen. Het lang weekend van 3 juni zal er dus een nieuwe poging ondernomen worden!


Gisteren, donderdag, was ook wel een vreemde dag. Ik had totaal andere plannen, maar die moest ik opgeven om naar twee inhuldigingen te gaan. Het ging om de inhuldiging van twee gezondheidscentra.
Er waren echter ook ‘bloqueos’, wat zoveel wil zeggen als “alle hoofdwegen en belangrijke bruggen worden geblokkeerd” met als doel een verschillende politieke mening duidelijk te maken. Moest er zoiets als BHV bestaan, dan zou men waarschijnlijk de Brusselse ring blokkeren tot het onding gesplitst is :-) Wij dus op zoek naar een alternatieve route en brug, die er niet bleek te zijn, waardoor we een dikke 2 uur in de Altiplano hebben rondgereden op zoek naar een manier om die rivier alsnog over te geraken... Op een bepaalde plaats waar de oevers niet zo hoog waren zijn we er dan maar gewoon doorgereden :-)


Een pak te laat dus voor de eerste inhuldiging, maar dat nam niet weg dat het hele programma moest afgewerkt worden: een optocht, 10 speeches, een rondleiding met doorknippen van lintjes e.d., en dan een Apthapi. Dat is een Boliviaanse gewoonte waarbij iedereen iets meebrengt en dat dan op tafel legt. Alles wordt dan wat gemengd en dan is het ETEN geblazen. ‘t is ook heel onrespectvol om dat niet heel gulzig te doen, dus heb ik mij maar laten gaan :-)


Daarna moesten we dus nog naar de volgende inhuldiging waar we heel Boliviaans 3 uur te laat toekwamen, want we moesten weer diezelfde weg terug door de Altiplano :-)
Het scenario was daar ongeveer hetzelfde, dus ik bespaar u de herhaling, maar illustreer liever het geheel met enkele fotos:

(ohja, nog een klein feit: in 1 zo'n centrum werken meestal 2 dokters (al dan niet afwisselend) en 1 tandarts voor een bevolking van ongeveer 16.000... Dat zou voor Leuven het aantal dokters op een 11-tal brengen...)

 

DSC04333

DSC04335

DSC04337

DSC04338

DSC04341

DSC04344

DSC04347

DSC04349

DSC04352

DSC04353

DSC04354

DSC04364

DSC04369

DSC04376

DSC04377

DSC04382

DSC04383

DSC04388

DSC04391

DSC04396

DSC04404

19:15 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 7] | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Op deze vrijdagavond heb ik in afwachting van mijn avondactiviteit nog eens je blog doorgenomen. Had precies weer wat achterstand opgelopen. Wat me vooral opvalt is de grote aanwezigheid van de Schrootjes... (aan mama: misschien moet je er eens over nadenken om je eigen blog te openen. Dan kan je daar al je levensverhalen neerschrijven ;-))
Hopelijk komt die beklimming er nog eens van, maar best eventjes het weer afwachten. Ik weet niet wat er hier in Huancayo aan de hand is, maar deze week regent het weer regelmatig. Vandaag was het echt koud. Niemand begrijpt er iets van, het regenseizoen zou echt al lang gedaan moeten zijn. Gelukkig zijn de zonnige dagen wel meer dan aanwezig! Heerlijk toch!! Wat zal ik dat Belgische weer snel weer beu zijn... Net als dat Belgische leventje...

Maar goed! Veel plezier daar nog!! En tot later!

Gepost door: Anne | 01-05-10

Dag Thomas, ons Anneke heeft - zoals altijd - echt gelijk. Ik zal mij de volgende keer een beetje inhouden.
Leuke lezersdingetjes heb je weer geplaatst (ook op de BLOG van het werk). Ook het laatste filmpje mocht er wezen. Ik doe mijn best om het allemaal bij te houden, kwestie van voeling te houden met de rest van de wereld :)

En ja ... je kostuum was af!

Tot binnenkort. Leen.

Gepost door: Lener (alias Leen) | 04-05-10

De commentaren zijn gesloten.