19-04-10

Gelukkige 80ste verjaardag Bobonne!

Sinds vorige week dinsdag heb ik bezoek uit Peru en was er heel wat Capoeira te doen, waardoor het een absoluut hectische week is geworden! Ik was dan ook meer dan blij dat't weekend eindelijk daar was!

Vrijdagavond op bezoek bij de kleermaker. De arme man was er al wat beter aan toe en had echt zijn best gedaan om toch al iets af te hebben om te passen! Vanavond ga ik kijken of ik ermee akkoord ben en na de laatste aanpassingen zou mijn kostuum dan morgen klaar moeten zijn! Zaterdag ben ik nog schoenen gaan kopen, dus op nen das na ben ik intussen gesteld voor den trouw van zaterdag :-)

Verder hebben we vrijdag een feesje gegeven, want mijn bezoek is DJ en ik ben met mijn contacten van weleer op zoek gegaan naar een plek waar hij zijn ding kon doen. Resultaat: een meer dan geslaagd feesje in een overvol Target Urbano (de zaal)!!! Er werd gevraagd of ik me daar niet meer mee bezig wou houden, maar ik heb vriendelijk bedankt en gezegd dat ik enkel occasioneel wel iets wil organiseren daar het werk hier toch al genoeg tijd in beslag neemt :-) Nuja, moest't in België als architect niets worden kan ik hier nog steeds als concert-organisator aan de slag!

De rest van het weekend is rustig verlopen, met zaterdag dus de zoektocht naar schoenen en daarna een concertje in een park in de buurt... Zondag moest ik er dan VROEG uit om Bobonne via Skype een fijn verjaardagsfeest te wensen! Misschien ben ik het toen vergeten te zeggen omwille van de slaperigheid, maar het was fijn om de hele familie nog eens te zien! Ik hoop overigens dat het eten zo lekker was als het mij klonk!

Ahja, papa, de mama van Lonne zoekt een goed recept voor appelsien-bavarois. Zou jij dat hier eens kunnen achterlaten want ik meen me te herinneren dat dat tot het repertoire zou behoren :-)

De rest van de zondag heb ik met mijn Lonnetje gebeld en mij in een parkje geïnstalleerd voor een picknick en een zeeeer rustige namiddag!

Vandaag weer werkdag...

22:10 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 7] | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Thomas

Toch graag een korte reactie, je verhaal van de kleermaker deed me erg terugdenken aan mijn kindertijd.
Met mijn ma broers en zussen samen naar de kleermaker. Meten, passen, aanpassen, het hele scenario. Op de tafel staan, middel meten, armen vooruit, armen omlaag. De situatie nu is ondertusen wel even anders, zou onze overgeconsumeerde wereld (jongeren) nog beseffen dat kleren ook 'gemaakt' worden, of vinden we het de evidentie zelve dat deze in alle overvloed in de winkelrekken hangen. Om nog maar te zwijgen of we er bij stilstaan hoe en waar deze kleren worden vervaardigd, komen ze uit lageloonlanden, worden ze gemaakt door kinderhandjes... Nee, geef me maar jou verhaal, duidelijk van herkomst, DIE kleermaker, en eigenlijk ook een beetje een eigen prestatie en inbreng. Vond het een mooi om lezen. Hier herneemt het normale leventje zich weer langzaam aan, de meer dan 100.000 gestrande Belgische reizigers komen terug ons Belgenland binnengedruppeld.
Ons Lonne blijft uitblinken in aftellen en ze zat dit weekend rond de kaap van 70 dagen, een volhoudertje, dat wel.

Thomas, vele groetjes

Eric

Gepost door: Eric | 20-04-10

Beste Thomas, wij vonden het uiteraard ook zeer leuk dat je toch wat deel was van het verjaardagsfeest. mijn sinaasappel-bavarois heeft blijkbaar positieve herinneringen nagelaten; ook al was het van ananas:-). Het beste bavaroisrecept komt volgens mij van 'la Hermana', al noemt zij het "frisse plattekaastaart". Ik zal dit recept in een volgende reactie neerschrijven, want in deze heb ik niet genoeg karakters ter beschikking. Dus hop naar volgende reactie en...smullen maar. Tot skypes, Papa

Gepost door: papa | 21-04-10

Sinaasappelbavarois Benodigdheden:

1 pakje boudoir
3 sinaasappelen
1 citroen
2 blikjes mandarijnpartjes of zelf ontvelde sinaasappelpartjes
500gr magere platte kaas
5 blaadjes gelatine
6 lepels suiker
2 pakjes vanillesuiker
1/4l volle room (lukt niet met lightversie)

Vershoudfolie op bodem van springvorm leggen, boudoirs breken en bodem bedekken, 1 sinaasappel persen en over boudoirs gieten, mandarijn of sinaasappelpartjes hierop leggen. 500 gr kaas mengen met suiker, room stijfkloppen met vanillesuiker, gelatine weken in koude water, sap van 2 overige sinaasappelen (met wat Mandarin Napoleon of Grand Marnier) warm maken en sap van citroen achteraf bijvoegen en dan uitgeknepen gelatine onderroeren. Dit onder kaas en room mengen. Alles over de laagjes doen. Min 4 uur laten opstijven in koelkast. Kan ook in afzondelijke glazen potjes en dan is de folie niet nodig. Geniet ervan! Rudi

Gepost door: papa | 21-04-10

Staat genoteerd!

Gepost door: Siempre | 22-04-10

Nalatigheid Verdorie, ik voel mij geweldig nalatig, Thomas. Jij de moeite doen om een receptje op te vragen... ik niet eens checken of er misschien iets op de BLOG staat...
Ondertussen zijn alle klerikalen reeds op bezoek geweest en had ik een receptje opgevist van internet. Maar dat van je papa... dat ziet er nog veel lekkerder uit. Dat zal mijn volgend probeersel worden. Dank je, mijnheer Rudi!! Ik lees dat je dat ook met ananas maakt.... ook dat moet hemels smaken.

In elk geval, Thomas, ik heb de kudde geestelijken met waardigheid ontvangen.
We zijn begonnen met een lekker 'bubbeltje'. Daarbij quiche-hapjes (zelf gemaakt natuurlijk van broccoli en spekjes) mooi in stukjes gesneden en gepresenteerd in een papieren vormpje. Verder was er verse maatjesharing. Ook super-lekker en super-vers! (dit vertel ik enkel omdat jij zo snakt naar verse vis) en dan het gewone erbij nl. gevulde parikaatjes, olijfjes, ....
Dan hebben we ons gewaagd aan zelfgeprepareerde gefrituurde visreepjes. Die had ik opgediend met een klein, perfect (al zeg ik het zelf) gedecoreerd slaatje en .. de grote specialiteit: zelfgemaakte tartaar. Amai daar hebben de heren nogal van gesmuld. Een lekker wit Argentijns Chardonnaytje erbij en dat was ook weer af.

WIj wonen in de aspergestreek en de overheerlijke SUPERVERSE asperges (gewoontjes op zijn Vlaams) in combinatie met gerookte zalm en een toefje gratin dauphinois konden dus niet beter smaken. Eigenlijk was die portie een beetje te groot... maar de borden waren na afloop leeg.
en dan mijn dessert... niet zonder een lekker dessertwijntje.. ik had mijn best gedaan. De 'jongens' waren blij dat zij een parochieassistent in hun midden hadden die kon koken.
Ik kreeg zelfs het compliment: "Zo lekker als in 'De Loteling' (het niet-zo-goedkoop en genomineerd restaurant van tegenover ons), maar bij jou zijn de porties gelukkig wat groter."
Ik heb het afgemaakt met een kopje koffie en een stukje eigengebakken plattekaastaart.

Een grappaatje als digestiefje kon niet ontbreken en .... werd niet geweigerd.

Eén dom ding gebeurde: bij het afruimen stootte ik een wijnglas om.. verdikke... gelukkig werd niemand, buiten het tafellaken, geraakt. Het was echter wel een echte afgang! Maar goed, ik heb mij de bedenking gemaakt dat ik er geen klanten bij kon verliezen....

Lieve Bobonne, u zou nog steeds een reactie op internet schrijven? Ik ben nog steeds in blijde verwachting! In elk geval wens ik u ook nog een welgemeende proficiat met uw respectabele leeftijd die u bereikt heeft. Amai, heerlijk voor Thomas om een frisse 80-jarige oma te hebben! Ik wens u nog vele gezonde jaren erbij!

Thomas,
gisteren ben ik nog bij een 90-jarige man geweest. Een landbouwingenieur die gestudeerd heeft tijdens de oorlog. Vermits toen de bierindustrie volledig naar beneden tuimelde vond hij het een goed plan om 'bierbrouwerij' als specialisatie te nemen. (ik weet niet of die specialisatie nu nog bestaat). In elk geval is hij na zijn studies in de brouwerijen beginnen werken als kwaliteitscontroleur. Wat een verhalen had die man. Hij heeft ook gewerkt aan de productie van Duvel. Verder is Grimbergen zijn eigenste product. Zelfs de schets voor het etiketlabel kon ik ergens tussen de rest van alle andere huis-snufjes ontdekken.
Bovendien bleek deze man ook een echte kunstenaar te zijn. Overal hingen er schetsen, olieverfpanelen, aquarellen, krijttekeningen,..
Zijn huis betreden was moeilijk. Ik heb mij constant afgevraagd hoe die man in dat huis niet verongelukt. (zijn zoon is er een beetje aan het restaureren) De hal was slechts gevloerd met enkele balken. Ik vond het kunstig om netjes daarover te lopen zonder in de kelder te vallen. Zijn 'atelierke' was ook in renovatie. Daar waren rééds 3 betondallen gelegd, maar de rest lag gewoon open. En die man crosste daar maar over. Ongelooflijk.
Ik heb heel die ochtend constant gezegd: 'maar mijnheer Nyssens, dit is ongelooflijk!' en hoe groter mijn interesse, des te sterker werden zijn verhalen en zijn relikwieën die hij bovenhaalde.

Op den duur MOEST ik echt gaan. De pastoors van het dekanaat gingen immers komen, maar de man stelde mij nog voor om samen met hem een hapje mee te eten. Hij kon gemakkelijk nog wat conserven extra opendoen en we zouden dan nog wat kunnen babbelen. Hij liet mij dus zijn keuken zien. Heel zijn huis is een relikwie en een kunstwerk! We kwamen echter tot de conclusie dat zijn witloof nog stond te koken. Dat moest dus reeds minstens 2,5 uur hebben gekookt. (naar zijn zeggen, zou dat nog wel OK zijn om op te eten.) Door de drukte van onze babbel was hij echter vergeten dat hij iets op het vuur had gezet...

Enfin.. Ik ga er zeker nog een keertje naar terug. En ja: ik hou van wijze, oude mensen!

Genoeg gereageerd, Thomas, het moet vervelend zijn om dat allemaal te lezen.

Ik ben blij dat het jou goed gaat. Amuseer je maar op dat trouwfeest. Waarschijnlijk zal jij 'de chicste tip' zijn?

Lonne is in volle voorbereiding op een feestje dat volgende week op de faculteit zal doorgaan. Een geweldig thema : 'Heaven and hell'. Haar outfit is in elk geval al hemels. Ze loopt hier rond in een engeltjespakje. Ze verkneukelt er zich reeds op om daar mee te gaan pronken.
't Is daarvoor dat je gaat studeren natuurlijk!

Vele groeten,
Leen.

Gepost door: Lener (alias Leen) | 23-04-10

De commentaren zijn gesloten.