07-04-10

Vliegen!

Ik wou dit eigenlijk al iets eerder typpen, maar dat ging helaas niet door het werk. Ik was weer even op verplaatsing der voorbije dagen, in het Centro de Salud “Villa Adela”. Dat is nu weer voorbij, en dus kan ik weer een deel van mijn bureautijd nuttig besteden met het inlichten van uzelve over mijn recente bezigheden:-)


Ook hier was het het voorbije weekend lang weekend, maar met goede vrijdag als verlofdag. Helaas waren het zondag ook verkiezingen, en ligt het openbaar leven dan vanaf 48u voor de dag van de verkiezingen tot erna redelijk stil. Toch heb ik de zaterdag nog een topdag beleefd en wel om de volgende reden:


Woensdag kreeg ik weer een mailtje om mij uit te nodigen voor een activiteit in het weekend. deze keer was het parapenten! Dat stond toch al redelijk lang op het fameuze lijstje van dingen die ik toch graag eens zou willen doen, en voor de schappelijke prijs van 48euro kon dat er wel vanaf! Zaterdag dus om halfacht op weg en het was topweer! We waren slechts met z’n drie, en er waren twee piloten, dus we konden er zonder veel wachten aan beginnen :-) Ik ging als laatste met den Hugo(piloot). Het vertrekken verliep zonder problemen, maar ‘t is op zich wel een redelijk vreemd gevoel, zo richting afgrond sprinten om dan ineens te merken dat je daar maar wat hangt te trappelen in de lucht tot op het moment dat de piloot zegt ‘ge moogt stoppen zenne’ :-) Ik heb het hele gebeuren ook (zelf!) gefilmd, maar dat is wat veel video om u mee te vervelen! In de plaats enkele fotos... Ik heb zelf ook mogen vliegen, en op zich is dat niet zo moeilijk. Ge hebt twee handvaten, en daar moete het mee doen. Uiteraard komt er ook wel wat andere kennis bij kijken, maar daar zorgde de piloot wel voor!
Hij zei me overigens dat ze ook lessen geven en dat je in tien lessen een diploma hebt. Ik ga eens checken wat dat wel mag kosten, want ik vermoed dat dat toch een pak democratischer zal zijn kwa prijs dan in Frankrijk, dus misschien word ik wel piloot ;-)


Voor de rest valt er er niet zoveel te melden en gaat het werkleventje verder... Hoewel de nabije toekomst er wel nog redelijk vrolijk uitziet. Over 2 weken en half heb ik een trouwfeest in Tarija, Zuid Bolivia. Da’s ongeveer te vergelijken met de verplaatsing Brussel - Rome, dus dat wordt wel een reisje! Daarbij komt dan nog dat ik op zoek moet gaan naar nen trouwcadeau, een kostuum (dat op 2 weken laten maken wordt op zich al lastig...), een hotel... Bon, kheb dus een bezigheid. De mensen die gaan trouwen zijn Rodrigo en Laura, die ik op 1 januari heb leren kennen in Coroico en waar we ook mee naar Oruro geweest zijn voor het carnaval. Ze hebben mij intussen al verschillende keren ginder uitgenodigd, maar da’s toch wel ver dus kwam dat er nooit van. Nu kan ik dus niet weigeren!

 

IllimaniVanVer

Voorvertrek

Indelucht02

Illimani

Indelucht01

Landing

17:40 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 7] | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

hoi Zoon, bedankt voor mijn verjaardagswensen op je vorige blog! Erg tof dat vliegen in zo'n omgeving...wauw...maar even ter verduidelijking: die onderste foto: is dat bij vertrek of bij aankomst? voor één keer...een bezorgde vader;-)

Gepost door: papa | 07-04-10

Hangde gij daar in de lucht of...? Allesinds nice! Ik zou het nooit doen :)

Gepost door: Siempre | 08-04-10

Zalig! Ik neem aan dat de views daar veel meer voorstellen dan wat ik heb gezien tijdens mijn vluchtje boven de skiliften :-). In elk geval, gaan voor dat diploma, en dan ben ik je eerste klant!
Geniet er nog van ginder, maar dat is precies geen al te groot probleem.

Ik ben dit weekend in Bilbao (en San Sebastian) geweest met de meiden. We zijn Cees gaan bezoeken. Maar nu is het weer back to reality. Tegen morgen een presentatie voorbereiden en dan weer vollebak gaan voor de thesis.
Ons huis is nog steeds niet in orde, maar het komt toch wat korter bij.
Ik hoop dat we binnenkort nog eens kunnen skypen, want we zullen je nodig hebben!

Groetjes!

Gepost door: La Hermana | 08-04-10

Thomas Goddijn aangeklaagd door internationaal gerechtshof in Den Haag wegens schending mensenrechten. AAAArrrrggh, niet alleen durf je de Huayna Potosi zomaar aan te vallen zonder uwe mountain wingman hierbij te betrekken maar beslis je ook om eventjes een vette parapente vlucht te gaan nemen en vervolgens doodleuk aankondigen dat je misschien best dat diploma zou gaan halen. Oh en meneer wordt dan ook ineens uitgenodigd voor de klim en wandelclub van La Paz. Ik vraag me eigenlijk af waarom ik mezelf nog martel om je blog te lezen ;-) Om je voeten terug dichter bij de grond te brengen (letterlijk en figuurlijk), en je toch eventjes terug te pakken: ik ben maandag de Vallee Blanche afgegaan. Die gletcher naast de Mont Blanc die begint op 4000 meter (jep we hebben hier nog iets van hoogte in Europa). Vervolgens met gids aan koorden aan elkaar stijl Courchevel de kam over gevolgd door een 20km freeride afdaling door gigantische ijsblokken. 50 cm verse poeder met volle zon. I don't have to describe the feeling. Wel 4 lawines zien vetrekken die dag! Je bent dan wel blij dat je je gids, ARVA's, klimgordel (voor helikopterextractie) en een Burton freeride 164 meehebt. Ik stuur je nog wel is enkele foto's om je speeksel klieren in overproductie te zetten.

Maar bon je hebt het daar precies wel naar je goesting. Glad to hear that. To keep you posted, ik ben van plan een surftripke door Latijns Amerika te doen deze zomer, alleen weet ik nog niet voor hoelang maar het zal iets tussen 1 en 7 maand zijn... Moest je dus niet al je vakantiedagen opsouperen voor naar België te gaan (wat ik ten sterkste betwijfel), let me know! Anyway keep on exploring the limits of human survival in bolivian wilderness :-)

Cheers!!!

Gepost door: El Bushman | 09-04-10

Zo tof Thomas!! Ik hou het hier bij de "gewone" dingen, die vaak toch al speciaal genoeg zijn. Morgen naar de grootste Pachamanca ter wereld (je kent de normen hier he). Ben benieuwd naar dit typische gerecht van hier.
En trouwens, om te antwoorden op je vraag: de mensen hier zijn Quechua...
(Lonneke zegt me steeds dat ik echt al bijna terug ben (wat ik echt nog niet wil horen), maar de enige reden daarvoor is om haarzelf te sussen, want dan weet ze dat zij bijna naar jou kan vertrekken :-). Schattig he)

Gepost door: Anne | 11-04-10

De commentaren zijn gesloten.