12-02-10

Carnaval!

Goedendag! Het is alweer 10 dagen geleden dat ik hier nog een teken van leven gaf. Hoog tijd dus voor een kleine update!

Het feit dat u niets van mij hoorde is eigenlijk te wijten aan de drukte hier op het werk. Het doet ergens wel deugd dat ik dat eens kan zeggen:-) Kheb echt veel te doen gehad de voorbije 2 weken, maar vooral deze week was eerder bewogen te noemen. Dinsdag kwam de internationale directeur (we hebben een nationale directeur en een internationale) van het project na een maand en half terug uit vakantie. Woensdag (veel te vroeg 'smorgens) was er een bestuursraad om de zaken van de voorbije maaanden te bespreken (tevens met burgemeester etc.). In deze bestuursraad werd ook het vertrek van de nationale directeur aangekondigd. Oficieel om gezondheidsredenen. Oficieus omdat de burgemeester geen ambitie heeft zichzelf op te volgen na alle miserie in november en dus ook heel zijn ploeg ander werk moet zoeken. Onze nationale directeur, Freddy voor de vrienden, is eigenlijk betaald door de stad El Alto, en zou zodoende na de verkiezingen binnenkort moeten vertrekken... Hij deelde ons vorige week reeds mee dat hij iets anders gevonden had... Vreemde, doch zeer menselijke bedoening daar op de bestuursraad, waar iedereen aan't wenen was om het vertrek van ons aller Freddy...

Weinig tijd was er echter niet, om het vertrek te betreuren, want mijn takenpakket is wat veranderd en uitgebreid. Zo ben ik intussen bezig met het herinrichten van de kraamafdeling van een ziekenhuis, zitten we hier vollop in de verbouwingen van het voormalig (!) duivenkot, verbouwingen van kleine medische centra, ...

Met de komende politieke veranderingen hebben we gisteren tevens besloten dat stedenbouw op dit moment niet veel zin heeft, en dat ik me de komende maanden meer ga toeleggen op architectuur! Niet erg, want ik doe liever iets nuttig:-)

Een ander goed persoonlijk nieuwtje is dat het verdere verloop van mijn stage deze week werd goedgekeurd door de belgische Orde. Voor een keer ontsnappen ze aan hun bijnaam "de horde"(omdat ze toch algemeens funcioneren als obstakel), door een wel zeer gelukkig en efficient besluit van de stagecomissie: In plaats van februari 2010, hebben ze besloten dat oktober 2009 het begin van mijn laatste 6 maanden stage was! Dat wil zeggen dat ik eind volgende maand reeds volwaardig Ir. Architect Goddyn zal heten! Ik vermoed dat een en ander te maken heeft met het feit dat ik maandag uiteindelijk naar Alasitas (zie post 25/01) geweest ben en mij een miniatuurkruiwagentjes constructiemateriaal gekocht heb ter ere van den Ekeko:-) Een foto volgt, als ik mijn fototoestel weet te localiseren (al een tijdje kwijt...).

Zo, ongetwijfeld volgt er volgende week een degelijk en spannend verhaal over het carnval in Oruro! Daar trek ik morgen zeer vroeg heen voor 2 dagen. Het is eigenlijk een feest van 5 dagen, maar ik wil toch nog enige hersencellen overhouden, dus heb besloten de 2 hoogdagen te gaan. Eigenlijk begint't al vandaag, de dag van het feest op kantoor! Het is de bedoeling alles te versieren en daarna met alcohol (pure) en wijn te zegenen. Daarna gaan we stevig dineren :-) De drie komende dagen zijn dan vollop feest, en dinsdag is het de bedoeling dat je thuis viert. Ik weet niet of ik thuis veel ga vieren, na al het feestgeweld, maar ik houd u op de hoogte! Zo mogelijk, met fotomateriaal, maar daarvoor hang ik af van de goodwill van anderen, dus dat kan ik niet beloven...

 

15:06 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 5] | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Enig idee wat ons Vanessa gaat eten deze carnaval?
Amusez-vous!

Gepost door: Hermano | 12-02-10

:-) Dat was rap Céke! Als ge mij tijdig de keuze-menu doorstuurt, dan zal ik Vanessa Chinitor ten tijde van après-ski doorsturen wat ze weer gekozen heeft! Man, ik ga die sla-kes missen! Zegt almaar dat ik volledig klaar ben voor volgend jaar en dat ik alvast een kleine trainingssessie in Chile gepland heb voor september, om extra strak te staan!
Overigens moogde altijd is informeren naar hun paasvakantie plannen, als da dees jaar marcheert kunnen WIJ misschien daarvoor de boardschool organiseren op de allergekende Peter&Alain-wijze... (ik ben Alain!;-))

Gepost door: Thomas | 12-02-10

I'll try!
Moet ik dan ook schelekes kijken?

Gepost door: Hermano | 12-02-10

Dag Thomas, het wordt druk op het internet.... Ons Anne in Perú, gij in Bolivia... amai en de moeder maar haar best doen om naar iedereen te mailen, te 'briefposten', te 'reageren', te skypen...

Ik ben blij dat iedereen jou binnenkort je mag benoemen met die ingenieur-architect-titel. Ik wacht zolang om je proficiat te wensen.

Ondertussen zal je wel terug in La Paz zijn na het carnavalesk gebeuren. Blijkbaar is dat in heel Latijns-Amerika een hele gebeurtenis.

Maar, Thomas, het karnavalgebeuren bij ons in Limburg is ook niet te miskennen. Hier wordt al gevierd van zondag. Gisteren, maandag, was het de grote uitgaansdag, vandaag ging de 'clownenstoet' uit, morgen is het dan aswoensdag en dan gaat de Maaseiker bevolking nog 'haring happen'. Dat wil zeggen: alle café's trakteren hun klanten op opgelegde haring. Die wordt dan bij de staart genomen en dan gaat die haring zo de mond in. Rare bedoeningen, maar goed, ik ben het ondertussen wel gewend alhoewel ik nooit een karnavalsmens geworden ben. Daar ben ik nu eenmaal niet mee opgegroeid.

Gisterennamiddag was het kinderbal. Je moet dat dan zien. Een hoop kleine pagadders die allemaal verkleed zijn, om ter mooist. En de mama's maar 'blinken'. De grootste chique van Maaseik staat vooraan in de rangen om mee te doen aan al die gekdoenerij. De mensen die bij de raad van 11 zijn(dat is iets heel speciaals - hier noemen ze dat ook het 'Heilig Wammes' - in onze Korbeekse taal zouden wij zeggen: het karnavalbestuur)is al maanden in de weer voor de verkiezingen van de Prins en de jeugdprins.

Ik nodig je uit om volgend jaar met je vrienden in Limburg te komen vieren. Ik reserveer alvast een plaatske waar jullie kunnen overnachten (oftewel beter gezegd: wat kunnen bijslapen).

Met ons Anne gaat het blijkbaar wel weer beter. Gisteren was ze geen mens. Dat kan je ook op haar BLOG lezen. Nu heeft ze eindelijk het wachtwoord kunnen bemachtigen om draadloos internet te hebben op haar kamer. Dat zijn dingen die toch wel gewèldig lang kunnen duren. Maar goed... daar heb jij alle ervaring mee.

Morgen is het woensdag en 'meisjesdag' bij ons moeke. Wij gaan met 4 van de 5 'meisjes' een kamer leegmaken boven. Daar zal opnieuw behangen en geverfd worden en de kamer zal mooi worden ingericht als een logeerkamer. Die 2 oudjes (moeke en vake) houden nooit op met toekomstplannen maken. Dat is natuurlijk mooi en dat houdt hen op de één of andere manier jong.
Die grootouders van Lonne....het zijn ferme mensen! Ook de bomma doet het super. Alle dagen staat ze hier klaar met haar borstel en aftrekker om haar oprit sneeuwvrij te houden. Ze kan niet wachten tot de (schoon-)zoons dat komen doen. Het is echt ongelooflijk.

Thomas, doe het daar goed. Die nieuwe ontwikkelingen in de aard van je job zullen wellicht een uitdaging betekenen!
Tot binnenkort!

Gepost door: Lener (alias Leen) | 16-02-10

De commentaren zijn gesloten.