27-01-10

Bureaucratie

Een diepe frustratie noopt mij tot volgend schrijven: Zoals u weet ben ik mede-verantwoordelijk voor de renovatie van dit pand, u beter bekend als “mijn duivenkot”. Begin deze week ontving ik het heuglijke nieuws dat men direct kon beginnen. Op zich helemaal niets mis mee, ware het niet dat dat hier onderdaks nog steeds een mesthoop annex duivenkerkhof is waar menig Vlaamsche klokkentoren een puntje aan kan zuigen...


Dat komt omdat na de gefaalde poetsactie van enige maanden geleden, de toenmalige directeur van deze dienst een nota stuurde naar dezelfde gemeente waarin we werkzaam zijn. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor onderhoud en herstellingen aan hun patrimonium. Na een klein onderzoek naar het “waarom dat hier nog steeds niet veranderd is” bleek desbetreffend schrijven nooit aangekomen te zijn, oftwel verloren in de volle kilometer tussen beide bureaus...


Beter laat dan nooit, werd nu maandag een nieuwe aanvraag ingediend tot desinfecteren van al wat boven mijn hoofd leeft, sterf en tussen beide handelingen in daar ook achterlaat... Met een, dankzij de wagen van een collega, verbazingwekkende snelheid kwam vandaag al antwoord:


De gemeente acht zich niet verantwoordelijk voor het onderhoud van haar gebouw. Te meer daar de aangevraagde werken plaatsvinden in een omgeving die schadelijk is voor haar personeel, waarvoor zij volle verantwoordelijkheid draagt tijdens de werkuren en inzake diens veiligheid niet ten volle kan garanderen. Dit omdat dergelijke situaties (als die in mijn bureau) haarden van infecties herbergen.


Zoek de contradictie in bovenstaand schrijven! De gemeente wil haar eigen gebouw, waar haar eigen mensen werken, niet onderhouden uit gevaar voor haar eigen mensen die daar nu ook al werken... Maar gelieve uw verslag tijdig in te dienen...
Er werd verder gesuggereerd dat we het eens gingen vragen aan de verantwoordelijke dienst voor afvalophaling, “want die hebben ervaring met vetzakkerij”... Dat gaat helaas ook niet, want die doen eigenlijk zelf niets: die hebben hun budget besteed aan een contract met een privéfirma. In dat contract staat niets over de schoonmaak van overheidsgebouwen... Nuja, in elk geval is het ook hun taak niet en valt hen eigenlijk niets te verwijten.


Maar verder blijf ik dus zitten met een aannemer die niet kan beginnen wegens onwerkbaar vuil en een kuisploeg die niet wil komen kuisen wegens onwerkbaar vuil... Ik denk dat het tijd is voor een éénmansactie, ik vind het hier namelijk al vier maanden onwerkbaar vuil en alle andere partijen (tevens gemeente) mogen dat ook een reden vinden om niet werken!


Bent u ook benieuwd of ik de rest van de week diplomatiek & kalm ga kunnen blijven? Wordt zeker vervolgd!

18:16 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 4] | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Jij probeert je werkplaats leefbaar te maken. Ondertussen heeft Lonne gedaan met de examens, ondanks de rust die welverdiend zou zijn, weet zij echter niet ophouden (hm). Ze heeft het geweldige voornemen om haar theoretisch examen voor haar rijbewijs te gaan halen. Ze heeft er zelfs over gewed met haar vader. Als zij tijdens de lesvrije weer erin slaagt om haar theoretisch diploma te halen, krijgt ze 20 euro. Misschien lijkt het niet de moeite, maar toch zou dat het begin kunnen zijn van een vliegtuigticket naar haar grote liefde.

Wat jouw 'plekje' betreft..... weet je, neem gewoon enkele vrijwilligers onder de arm en begin eraan. Misschien komen de overheden dan vanzelf een kijkje nemen en wellicht ook nog helpen.... Ik hoop voor jou het beste.

Gepost door: Lener (alias Leen) | 27-01-10

!!!!acción sindical!!!!

Of nieuwe invulling van het gebouw:
Duivenlokaal/Supportersvereniging "De Dolle Duif"

Gepost door: Hermano | 28-01-10

Hey Thomas! Al tijdje geleden dat ik hier nog iets geschreven heb, maar mijn leven is tegenwoordig ook net iets te hectisch door cursus,werk,ed .. Maar volg wel nog steeds alles hier op je blog, van buikviezigheden tot duivenuitwerpselen,hip hoi, leve Bolivië ;)
In ieder geval, morgen is er dan eindelijk DE skivakantie waar al zo lang naar uitgekeken wordt! Gaan je daar zeer zeker nog wat extra missen, maar heb al van mama vernomen dat jij daar ook in prachtige ski-omstandigheden gaat vertoeven, dus ja:)
Broerie, hou je daar goed, en succes met de opruim!
xx
En dan ook nog een kleine boodschap aan Lonne: GAAN met dat theoretisch examen!! :)

Gepost door: 't zusje | 28-01-10

Dank je voor de aanmoediging:)! Het is nodig want ik kan je verzekeren dat mijn concentratie op een laag peil staat zo vlak na de examens..:)

Gepost door: Lonne | 28-01-10

Kalmte? Voorlopig bleef ik kalm:-) Ik hen gisteren de verantwoordelijke onder vuur genomen, maar dat had weinig zin, dus in de gevleugelde "indegloria"-woorden:
"ik ga naar de baas, ik ga naar de top!"
Een goei verlof en een goei rij-examen gewenst!

Gepost door: Thomas | 28-01-10

mogelijke oplossing:

pak wat duivenstront, ga er mee naar de persoon die verantwoordelijk is voor het niet laten opkuisen van uw bacteriehaard en dreig er mee om het te offeren aan die Ekeko, zodat hij volgend jaar zelf in de overvloedige 'shit' zit!

Gepost door: La Hermana | 28-01-10

De commentaren zijn gesloten.