06-01-10

Driekoningen!

Het is al van vorig jaar geleden dat ik hier nog is langskwam. Hoog tijd dus voor nen update van de laatste feiten uit mijn Boliviaans leven.


Na mijn aankomst heb ik het zeer kalm gehouden, ook wel omwille van een redelijk groot spreekwoordelijk zwart gat na mijn leuke en veel te korte vakantie in België. Daardoor lag de productiviteit en de hoeveelheid aan bloggenswaardige feiten extreeeeem laag. Een klein chanceke heeft die nutteloze werkweek gelukkig een beetje verkort. Ik had nog een half dagske congé staan voor donderdagnamiddag. Hier werd sowieso niet gewerkt donderdagnamiddag, dus heb ik dat half dagje maar in de voormiddag genomen er nen hele van gemaakt :-).


Achteraf bleek dat een zeer nuttige beslissing! Daardoor konden we namelijk al in de voormiddag de bus nemen naar Coroico, waar we Nieuwjaar gingen vieren. Coroico is niet zo groot en als daar iets te gebeuren valt zitten alle hotels direct vol. Helaas waren we te laat om te reserveren. Het enige dat nog te reserveren viel was een vierdaags verblijf in een (schraal) hotel met een heel toeristisch programma waarvan ik het meeste toch al gezien heb aan de toch wel extreem hoge prijs (voor Bolivia) van 150 dollar. Da’s de helft van een Boliviaans maandloon (toch dat van mijn collega-ingenieurs hier op de gemeente) en ook voor mijne portemonee teveel. Daarbij, ik wou zaterdag terugkomen. Soit, daarom dus geen hotel en beter op tijd vertrekken! Dat bleek de juiste beslissing, want toen we aankwamen was er echt niks meer vrij. Na lang zoeken hebben we uiteindelijk in het laatste pensionnetje dat ons nog restte de allerlaatste kamer kunnen bemachtigen! Voor de toch wel iets betere prijs van 14 dollar voor het ganse verblijf :-). Nu eerlijk gezegd was dat ook teveel, maar anders was’t de bus terug naar La Paz, dus dan laat ne mens al is rapper van zich profiteren!


Nieuwjaar zelf heb ik doorgebracht op een feest ergens aan de rand van de jungle. Maar na een tijdje ging dat vervelen en zijn we terug naar het dorp gegaan, alwaar het legendarische feest op het dorpsplein nog volop aan de gang was! Dat is trouwens gedurende heel mijn verblijf niet gestopt, want zaterdagmiddag was het nog steeds vollenbak bezig. Het fijne is ook dat er heel veel mensen van La Paz aanwezig zijn, dus altijd onverwachte bekenden in de buurt! De dag erop (ik kan geen 3 dagen non-stop nieuwjaar vieren :-)) zijn we dan naar een deftig hotel met zwembad gegaan om daar wat te verfrissen. Uiteindelijk hebben we daar van 11 tot 8 aan het zwembad zitten babbelen met mensen uit Tarija (zuid-Bolivia). Zeeeer sympathieke mensen, dus ik denk dat ik daar binnenkort is op bezoek moet!


Vrijdagavond was nogal tam, maar vermits ons hotel op 30m van het dorpsplein was, was niet op stap gaan geen optie. Toch heb ik de schade weten te beperken en om 2u lag ik er totaal oververmoeid dan toch in.
Zaterdag zijn we dan met onze nieuwe vrienden uit Tarija wat gaan sightsee-en rondom Coroico, maar niet al te lang, want om 2u hadden we onze bus alwaar naar La Paz.

Deze week probeer ik opnieuw op zoek te gaan naar motivatie om het werk hier weer eens deftig aan te vatten. In’t begin van de week was dat hopeloos, maar intussen begin ik toch op gang te komen! Ik denk dat dat ook komt omdat ik toch al wat beter gerecupereerd ben van de voorbije festiviteiten :-)


Ohja, ik heb ook een collega uit Peru op bezoek. Deze keer niet in mijn huis, want zijn papa woont hier in La Paz (da’s nen Boliviaan die trouwde met een Belgische, maar sinds enkele jaren zijn die gescheiden en woont hij terug hier) en hij kwam die bezoeken voor Kerstmis en Nieuwjaar. Wel interessant hoe anders het BTC-werk in Peru is! Voor diegenen die daar de mogelijkheid en de nodige interesse toe hebben, het is de moment om u in te schrijven voor de volgende selectie (TOM!) van VDOS.


Voila, er rest me enkel nog iedereen ne gelukkige nieuwjaar en een goei 2010 te wensen. Ook in 2010 blijft u massaal welkom op deze blog en uiteraard voor de dapperen die hun vliegangst, geldzorgen en gevoelige maag weten te overwinnen: welkom in La Paz!

PS: nu ik aan die geldzorgen en nieuwjaarswensen denk, nog een kleine anekdote in de marge.  Met Nieuwjaar kunde hier best een gele, rode of groene onderbroek aanhebben (de kleuren van de Boliviaanse vlag). De betekenis van deze vreemde gewoonte is als volgt: Bij de jaarovergang in geel ondergoed hoort een jaar vol financiële voorspoed. Rood is uiteraard de kleur van de liefde, en groen de kleur van de hoop. Ik hoop da ge de juste slip aanhad! Ik wens ze u in alle geval allendrie, want wie wil nu kiezen!

15:56 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 4] | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

nieuwjaarswensen uit blanden Dag Thomas,sedert je vertrek volgen we je belevenissen op deze blog(Ariane vertelde het je met Kerstmis denk ik)Wij kunnen ons niet voorstellen wat je daar allemaal meemaakt.Geniet ervan, want na dit grote avontuur zul je wel uitgereisd zijn???Hier is het putje winter:koud, koud en sneeuw.Ik was nog even aan't internetten na een receptie in De Roosenberg voor het actieve en gepensioneerde personeel van de gemeente.De groetjes Thomas van Achille en Gilberte

Gepost door: ouders van ariane | 09-01-10

Dag Thomas,
ook voor mij alweer een tijdje geleden dat ik op je BLOG ben gaan kijken. Het is een helse, drukke week voor mij geweest in tegenstelling blijkbaar van de jouwe. Ik hoop dat je stilaan toch de gelegenheid zal krijgen om bij te dragen tot nuttige opbouw van de streek.
Straks beginnen de 'preekbeurten' in de kerken voor T'ikani. Ook dat brengt stress mee... hopelijk laat de techniek ons niet in de steek. In elk geval ziet het er niet naar uit dat veel mensen uit hun huisjes gaan komen. Het ligt hier pakken sneeuw en de oprit ruimen heeft niet veel zin. Om de haverklap ligt alles terug vol. De vogels hebben het moeilijk. Anne heeft haar goed hart getoond en naar de dierenhandel gereden om vetblokjes met vogelvoer te gaan halen. De beestjes zullen dan tenminste nog wat te bikkelen hebben.

Voor jou zou dit weer een geweldige uitdaging kunnen zijn... Lonne nog wat leren snowboarden, zelf er tegenaan vliegen en wat weet ik nog meer; maar in La Paz zal er zeker geen sneeuw liggen op dit ogenblik van het jaar. Dat zal dan hopelijk weggelegd zijn voor volgend jaar in ons Belgenland.

Zo, ik ga nu vertrekken om 'techniek' te installeren en om van hot naar haar in de 9 vieringen die er staan aan te komen aanwezig te kunnen zijn.

Veel liefs,
we denken aan je!

Gepost door: Lener (alias Leen) | 09-01-10

De commentaren zijn gesloten.