05-12-09

Verkiezingen

De voorbije week bestond weer voornamelijk uit hard werken en voor de rest niet al te veel spectaculairs. Wel had ik gisteren een evaluatiegesprekje waaruit blijkt dat alles vlotjes loopt...

Dit weekend zal er ook weinig te melden vallen, want morgen zijn het verkiezingen en dat betekend een 48u-stop van de leukere kant van het leven. Dit weekend ga ik dus vooral veel slapen en als het even mogelijk is ook op zoek naar kerstcadeautjes.

De algemene favoriet is de u welbekende heer Morales (ook wel gekend als 'den Evo'), die naar alles waarschijnlijkheid zichzelf gaat opvolgen. Dat komt vooral omdat hij nogal geliefd is bij de Aymara en Quechua bevolking, temeer omdat hij dezelfde roots deelt. Naar eigen zeggen is hij er tevens helemaal klaar voor. In zijn woorden: "4 jaar geleden wist ik niets van het presidentschap en het heeft me 4 jaar gekost om er iets van te leren, maar nu ben ik volleerd en klaar om echt UW president te zijn!". De logica zegt dat dat bij ons niet waar zou zijn, maar de realiteit toont dat het ook in België best mogelijk is wat te flateren en er dan opnieuw te staan:-). Zijn succes is zoals gezegd vooral te danken aan de voordien wat genegeerde mensen met pre-columbiaanse roots. Een belangrijk deel van het electoraat woont overigens in El Alto(waar ik werk). Daar woont meer dan 10 procent van de Boliviaanse bevolking, en we mogen veilig schatten dat ongeveer 95% voor 'den Evo' zal stemmen.

Dat mag trouwens ook blijken uit het laatste campagne-wapenfeit van deze laatste, waardoor ik donderdagnamiddag thuis moest werken ipv in mijn duivenkot. In El Alto was het namelijk de 'sluiting van de campagne', en wel op het meest drukke kruispunt van de stad. Dit was helemaal afgesloten, geen overbodige luxe want de opkomst werd geschat op meer dan een miljoen mensen! De ganse bevolking van Bolivia wordt geschat op 9,5 miljoen, dus dat heeft hij in elk geval niet slecht gedaan! Ik werd verzocht thuis verder te werken in de namiddag, want vermits die 1 miljoen mensen zich ook moesten verplaatsen achteraf zou dat haast onmogelijk geweest zijn thuis te geraken...

Op het programma voor dit weekend dus verboden van iets vermeldenswaardigs te doen... De week zal vermoedelijk hetzelfde verlopen als de vorige, buiten dat we dus gaan weten dat Evo zichzelf opvolgt. Behalve vrijdag, want dan is het de verjaardag van 10 jaar BTC! Op het menu staat een toespraak van de baas en een lunch in het Ritz-hotel! Het daaropvolgende weekend gaan we naar Coroico (wsl met de fiets, zodat ik toch ook kan zeggen dat ik dat is gedaan heb) en daarna stap ik bijna in het vliegtuig (woensdag) op weg naar België!

19:17 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 3] | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hallo daar ginds in het verre Bolivia!
Eric en Anne zijn op weg naar jouw buurland. Niet echt bij jou in de buurt, maar toch...
Gisteren zijn ze vertrokken om 18.15 u met Alitalia op weg naar Rome. Vandaaruit zou de vlucht naar Buenos Aires vertrekken om 10.00 u.
Bij de incheck kwam al de eerste verrassing. De vlucht naar Buenos Aires was gecanceled en zij zoden op een ander vluchtnummer terecht komen, maar dan wel 3 uren later t.t.z. 01.00 u.
Eric stond natuurlijk onmiddellijk te balen, temeer daar Alitalia daar niets over had laten weten.
De grote zorg van Eric was trouwens zijn rugzak. Hij vertrouwde het niet helemaal en hoopte maar de bagage op de juiste vlucht zou overgezet worden.

Anne blijft er allemaal kalm bij en handelt als een volleerde reisleidster. Leuk om te zien, die twee.

In elk geval heb ik gisteren (met de hulp van Lonne) het hotel in Buenos Aires op de hoogte moeten brengen van de wijziging in het vluchtschema. Medewerkers van het hotel zouden hen immers in de luchthaven van B.A. komen afhalen.

Ik verwacht dat het duo zich tegen 18.00 u (onze tijd - in Buenos Aires 4 uur vroeger) bij ons zal melden.

Tot binnenkort.
het ga je goed, Thomas!

Gepost door: Leen | 07-12-09

Hey ThomasMas,

Als je de afdaling naar Coroico gaat doen (WMDR van Gravity Assisted Mountainbiking Bolivia) doe dan de groeten aan den Alistair (patron met vette "fachen") Zou bij die mannen hebben gesolliciteerd normaal hé...

Laat me maar weten bij ne goeie karmeliet binnenkort, wat ge ervan vondt...

Slukes

Trouwens winterberg ziet nog groen... [url="http://www.skiliftkarussell.de/webcam"]Green Hills]/url]

Gepost door: Hermano | 08-12-09

[url="http://www.skiliftkarussell.de/webcam"]Green Hills [/url]

2e test :)

Gepost door: Hermano | 08-12-09

De commentaren zijn gesloten.