30-11-09

Cochabamba

Wederom een nieuwe werkweek! Maar daar ga ik u deze keer niet mee vervelen!


Afgelopen weekend ging ik namelijk naar Cochabamba, een stad hier niet zo heel ver vandaan. Toch is er heel wat verschil met La Paz! Ondanks het feit dat het maar een halfuurtje vliegen is, zou dat een busrit van meer dan 6u zijn. Wij gingen voor het vliegtuig omdat dat niet zo duur was, volgens mij veel veiliger en tja, we hadden ook maar 2 dagen eh :-)


Vrijdagavond zijn we dus vertrokken en ook al kwamen we daar in’t donker aan, het verschil was direct al voelbaar! Ik was in El-Alto-tenue en iedereen liep daar in short en t-shirt! Dat komt omdat het een heel pak lager ligt dan La Paz/El Alto en dus een heerlijk klimaatje geniet. Dat uit zich ook wel in het leven, dat zich toch iets meer buiten afspeelt...
Ik ga u niet vervelen met een opsomming van alle leuke dingen die ik in Cochabamba en het naburige Tarata deed, maar hieronder vindt u zoals beloofd wat sfeerbeelden! Misschien dat ik de compilatie nog aanpas, want Marie heeft veel meer fotos die ik u ook niet wil onthouden, maar voor diegenen die er vroeg bij willen zijn, YOUTUBE:

 

UPDATE: Zoals gezegd een update met meer fotos en een ander muziekje, kwestie van toch iets of wat te  variëren...

20:24 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 2] | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hey Thomas! De man van het goede (?) leven!
Even een uitstapje naar Cochabamba... en het zag er ook nog een leuk stadje uit. Je hebt er trouwens een mooi reportageke van gemaakt! Het pleit voor jou dat je ons wil laten meegenieten van de heuglijke dingen des levens.

De voorbereidingen voor kerstmis zijn hier in ons Belgenlandje al overal voelbaar. Kerstmis heeft daar voor de meesten al lang niks meer mee te maken, maar zelfs ons Lonne is in de ban: heel haar kot is versierd met lichtjes, doekjes, ... Ze vindt dat zo gezellig.

In de kerken van onze federatie hebben de bloemenequipes (zo noemen ze bij ons diegenen die voor de aankleding van het kerkgebouw instaan) mooie versieringen aangebracht. Ze zijn vertrokken vanuit een complete chaos, ttz een warboel van klimop en andere parasietachtige klimplanten zijn rond de altaren geslingerd en midden erin werd de eerste kaars gezet.(want zondag begon de advent, weet je wel/waarschijnlijk niet). Het ontsteken van die kaars werd geduid als zijnde een licht dat in de chaos als teken kwam. Voor mensen die daar iets in zien... zoals reeds gezegd... was het mooi en zelfs kunstig te noemen.

Ik had zondag zelfs behoefte aan dat licht, nadat wij eerst met onze 38-ledige bende "jong geweld" naar het Vincentiaans Centrum geweest. De jongeren mochten daar luisteren naar getuigenissen van mensen die een hand uitsteken naar de armen (of zijn het arm-gemaakte mensen?) in onze buurt. Zij zorgen o.a. elke week voor een 150-tal voedselpakketten.
Zelfs de meest ellendige jongeren zijn daar ongelooflijk rustig en kalm geweest. Dat was een geluk. Maar nadien mochten ze mee naar de mis... dat was nu net iets te veel gevraagd. 2 begeleiders en dan die bende... Af en toe heb ik mij in stilte verplaatst in de rijen om de één of andere verveeloor naar de voorste bank te sturen.... Ik voel mij dan juist een "gendarm" en dat is wel het laatste wat ik wil. Ik vraag mij meer en meer af wat we moeten doen in die catecheselessen. Ouders willen dat hun kinderen komen... zij staan er zelf vaak niet achter... maar wat zouden de mensen kunnen zeggen...
Pff.. ik ben al blij als die jongeren nadien kunnen zeggen dat ze bij ons een luisterend oor hebben gevonden. Want die 'mannen' hebben het vaak ook niet gemakkelijk in hun leven.

Genoeg daarover!

Eric begint stilaan een beetje nerveus te worden voor zijn vertrek naar Patagonie. Zijn conditie laat wel te wensen over. Na die Mexicaanse griep heeft hij de draad niet echt weer op kunnen nemen. De dokter raadt hem aan om deze week toch een nog zo veel mogelijk aan conditietraining te doen.. we zullen zien... de school vraagt natuurlijk ook alle aandacht.

Stel het nog goed, Thomas! Volgende keer zal ik minder zeveren.

Gepost door: Leen | 01-12-09

Hoi Thomas

Voor mijn vertrek naar Patagonië toch even een berichtje sturen. Lonne telt de dagen af en heeft zoals Leen reeds zei, de kerstsfeer wel erg kordaat ingezet.
Bij mezelf begint het intussen ook te kriebelen, helaas is de goede conditie van een maand geleden niet meer overeind gebleven. Het zal een kwestie zijn van rustig op te bouwen in Argentinië.

Anne komt zaterdagavond terug uit Egypte en vertrekt zondagmiddag samen met mij, dus dat zal voor haar wel even stressen worden.

Persoonlijk vind ik het jammer met Kerstmis niet thuis te zijn maar je kan niet alles willen. Liza laat ook geen moment onbenut om haar ongenoegen van onze afwezigheid tijdens deze vaste familiedagen kenbaar te maken. Ik vind het ook jammer jou niet te ontmoeten tijdens deze feestdagen, wanneer we op 29 december terug komen zit jij al terug in Bolivië.

Thomas

Voor jou ook al een goede 'tijdelijke' thuiskomst gewenst en prettige en knusse feestdagen toegewenst.

Eric

Gepost door: Eric | 02-12-09

nicenice! hou je goed!

paz uit het noorden!

Gepost door: Camille & Mattias | 04-12-09

Dat ziet er daar goed uit he! Hou je goed!
paz uit het noorden!

jah bless ya !

Gepost door: Camille & Mattias | 04-12-09

De commentaren zijn gesloten.