27-11-09

Actie!

Bon, even ter herneming van de zaken: vorige week zaterdag zou ik het onder-dak van mijn bureau helpen uitmesten... Dat is helaas niet gebeurd omdat het nogal stevig regende en het dak eerder een zeef is. De combinatie van dat alles is te vadsig voor woorden, en dus hebben we niet gepoetst en was ik voor niets om 6u opgestaan... Ik heb dan maar wat rondgewandeld in El Alto op fotojacht voor mijn mogelijk park. Daarna deed ik een terreinbezoekje aan een ecologische park ergens onderweg tussen El Alto en La Paz. Ik zoek een manier om de fotos hierop te krijgen, maar ik zit op mijn werk en zoals ik eerder al meldde is die blogsite TRAAAAAAAG...


Verder is er dit weekend weinig noemenswaardig gebeurd en heb ik de tijd genomen om nog eens degelijk te communiceren met het thuisfront. Het begin van de week was eigenlijk niet veel beter... Eigenlijk eerder teleurstellend. Ik ben al een hele tijd aan’t wachten op documenten, en zonder deze kan ik niet verder...


Gisteren is er dan eindelijk schot in de zaak gekomen! Niet dat ik mijn documenten ontvangen heb, maar in een ander deelgebied van mijn werk was er eindelijk beweging. Dat is het deel waar ik met Marie (voila, daar duikt ze op in het verhaal) voor samenwerk. We hadden redelijk vroeg een vergadering met alle stedelijke diensten die rond dat specifieke thema werken. Dat was eerder verkennend bedoeld, maar er was een hele boel energie, en blijkbaar hebben we toch wat mensen gevonden die iets willen veranderen. Hopelijk blijft het niet bij gezellig vergaderen en komt er ook iets van! Ik geloof er in elk geval wel in :-) De rest van de dag hebben we gespendeerd aan het identificeren van ONGs en sociale organisaties die bij het hele gedoe betrokken zijn. Vandaag vantzelfde, en ik denk dat we volgende week in dat thema wel enkele knopen kunnen doorhakken.


Een positief neveneffect - zij het dan misschien in het algemeen niet zo positief - is dat ik in die vergadering zat met de directeur van die dienst (EMALT - verantwoordelijk voor het ophalen van het afval, ook dat van de ziekenhuizen) waar mijn documenten vandaan dienen te komen. Ik heb dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om dat even te melden, en hij wist nog van niks... Dat ging dus nog wel even duren, ware het niet dat hij zei dat het onnozel was van mee te doen aan die bureaucratie als je de mensen kent. Hij ging’t opzoeken en ik mocht het op zijn bureau (dat nota bene aan den overkant van’t straat ligt) komen afhalen vandaag. Nu denkt u net als ik: probleem opgelost! En in zekere zin is dat zo, maar ik maak me toch serieuze bedenkingen bij dergelijke tactieken om aan informatie te geraken of iets gedaan te krijgen... Langs den andere kant was het wijzigen van mijn adres van Leuven naar Haasrode niet echt in orde gekomen binnen de 2 maanden als ik niet de zoon van een goede kennis van de wijkagent was, die dezelfde dynamieken hanteert... Ook in India was het niet anders... Blijkbaar is dat ondanks alle correctheid gewoon de manier van werken en moet ik dringend netwerken!


Ik heb van de voorbije week weer wat foto's online gezet. Wederom via een facebook-link, want het zijn er wat veel en ja, de traagheid eh Rita!

http://www.facebook.com/photo.php?pid=3483007&l=da32b...


Dit weekend ga ik naar Cochabamba, op bezoek bij Malte die sinds enkele weken ginder werkt. Da’s een halfuurke vliegen voor weinig geld, dus ideaal voor een weekendje! Als ik erin slaag van veel foto's te trekken, wat wel wel plan is, dan maak ik er misschien nog eens een youtube-compilatietje van! Na mijn relatief weinig geschrijf heeft u dat in elk geval verdiend als u hier nog steeds af en toe eens komt kijken! Tot binnenkort!

16:43 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 2] | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey Broeder,

Zit hier momenteel in Parijs voor een congres en zelfs hier krijg ik signalen door dat Bolivië de Place-To-Be is. Mijn Franse collega Franck is namelijk getrouwd met een Boliviaanse en er schijnt hier een prima Boliviaans restaurantje verborgen te zijn.

Tot zover mijn korte bijdrage :-)

Gepost door: Hermano | 28-11-09

De commentaren zijn gesloten.