19-11-09

Veel & niets...

Ik heb het gevoel dat ik elke week zeg dat de week weer rap voorbij gegaan is zonder dat ik veel te zeggen heb... Tgaat ook allemaal zo rap zonder dat ik precies veel uitsteek en dat frustreert wel een beetje! Maar goed, ik heb eerlijk gezegd wel een en ander gedaan, maar misschien acht ik dat niet zo nieuwswaardig...


Doch, na een hele tijd achter mijn bureautje met niet al te vele omhanden, was ik vandaag uitgenodigd op een teambuilding van het hoofdkantoor. Dat was ergens in een zweverig new-age oord in de Valle de las Animas, op een uurtje buiten La Paz. Misschien herinnert u zich nog dat filmpje dat ik postte van de Takesi, wel, in het begin zijn daar heel wat foto's van die valei, met canyon-achtige allures. Daar dus, in een geprobeerd-Tibetaansachtig iets... DE plek bij uitstek om een persoonsanalyse te doen :-) Nu ben ik sowieso niet echt fan van dat soort dingen, maar ‘t was zeker eens iets anders! Twas ook wel fijn om eens alle collega's (de directeurs) uit andere projecten te ontmoeten, te meer omdat we ze zeker eens gaan bezoeken! Toch was ik redelijk content dat dat maar een voormiddagje duurde (voor de rest was dat 3 dagen), want ondanks mijn niet al te complexe persoonlijkheid was het toch niet eenvoudig dat in’t Spaans te verwoorden! Tis wel gelukt, dus da’s toch een teken dat ik hier wat bijleerde!


Daarna gingen we normaal naar El Alto want we hebben hier seffes een vergadering, maar onze baas wou eerst langs thuis, want hij is aan’t verbouwen. Dat heeft ongeveer 3 uur geduurd, want de architect was te laat. Ik heb intussen ook wat architect gespeeld, veel thee gedronken en een poging gedaan om de Boliviaanse politiek te begrijpen met onze baas:-)
Intussen zijn we in El Alto aan het wachten op de vergadering... Deze had eigenlijk al drie weken geleden moeten gebeuren, maar vermits ze wordt voorgezeten door de burgemeester, begrijpt u dat dat niet al te evident was in recente tijden. He’s back, en dus doen we van vergadering! Die vergadering is best wel belangrijk, want daar wordt het programma van het voorbije jaar besproken en het volgende goedgekeurd.


Zelfs de luie lezer weet intussen dat ik niets kan schrijven zonder over mijn duiven te zwetsen, dus: voor mij is die vergadering belangrijk omdat ze daar de renovatie gaan goedkeuren van mijn duivenkot! Toch gaat dit nog even duren, dus heeft de baas van de milieudienst besloten om zaterdag(!) het dak te gaan opkuisen... Ik ben niet verplicht van mee te doen, maar ik denk dat ik uit solidariteit toch aanwezig zal zijn om mijn dode duif in het zakje te doen... Ik kijk er niet naar uit, maar vermits het regenseizoen begonnen is en in mijn bureau nu ook een klein, stinkend watervalletje ontstaan is, begrijp ik dat dringendheid geboden is, al is het uit puur opportunisme :-)


Het ga u goed verder! Ik probeer meer te schrijven, maar de adapter van mijn router is verbrand, de nieuwe die ik kocht ontplofte en dus zit ik tijdelijk zonder internet thuis en de blogsite is danig zwaar en het internet in mijn duivenkot danig traag dat ik daar niets kan posten. Excuses!

 

PS: Lonnetje, sorry dat ik niet terugstuurde, maar ik heb mijn andere simkaart in mijn appartement laten liggen en kon dus niet antwoorden. Denk dat ik een beetje verstrooid was door het vroege opstaan... Denk dat ik vanavond niet vroeg thuis ga zijn, want de vergadering begint pas om 5u...

21:22 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 2] | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Dag Thomas,
Ik ben ondertussen weer thuisgesukkeld na een vermoeiend, maar zeer zinvol en zingevend seminarie.
Vooral de donderdagavond na 22.00 u was leuk. Daar voelde ik weer hoe ik met gelijkgezinde, toevallig ontmoete mensen de wereld aan het verbeteren was tussen pot en pint. De filosofische praat die er dan verkocht wordt wil ik je onthouden, maar het had veel weg van het 'toog'-hangen uit mijn jonge jaren...

Ik hoop dat jij ondertussen een beetje beter bent. Ik kan mij voorstellen dat ziek zijn en trachten structureel te werken in een chaotische situatie niet samen gaan.

Ik heb ook gekeken naar je 'duiven en zo..' Wellicht is het onmogelijk om op foto weer te geven hoe het er werkelijk uitziet. Ik probeer mij dus de geuren en kleuren erbij voor te stellen. En ook al is het uit puur opportunisme, ik denk dat het een goed plan is om mee te werken aan de opruim van dat zootje.

Hier bij ons lees ik momenteel een temperatuur af van 19,5°C. Het is 15.00 u in de namiddag en dus abnormaal voor de tijd van het jaar.

Lonne is gaan shoppen met een vriendin. Het zou 'kijk'shoppen worden en daar kan ik mij iets bij voorstellen. De sponsorkraan van mama is even opgedroogd, zij zal het moeten doen met wat ze heeft.
(arm Lonneke, hoor ik je denken)
Nadat ik gisteren te horen kreeg dat er weer-niks-in-huis is ben ik vanmorgen aan de wensen van Lonne gaan voldoen. Dat wil zeggen: de chips en de zoute koekjes voor vanavond staan klaar. Ons 'bleekscheetje' zal die waarschijnlijk in een razendsnel tempo en naar hartelust verorberen.

Thomas, de tijd tot kerstmis kort af. Daar zal naast Lonne, je mama ook vast heel blij om zijn. Stel het ondertussen goed, tracht je niet teveel te ergeren aan toestanden waar je niets aan kan veranderen en geniet van al het goede!!!

Gepost door: Leen | 21-11-09

http://www.youtube.com/watch?v=e2noNc2QxKU

Meer wil ik ni echt kwijt :)

Gepost door: Hermano | 23-11-09

GIEREN Hehe, zalig! Op het kot van mottige Pier...

Gepost door: Thomas | 23-11-09

Wij schrijven 25 november. 86 jaar geleden werd mijn moeder geboren in een onooglijk grensdorpje dat Poppel heet.
Tijdens de oorlog leerde moeke ons vake kennen en dat klikte blijkbaar goed. Vake kwam van het verre Brabant. De Belgische Boerenbond waar Vake als tuinbouwkundige werkte had proefvelden in Poppel en zelfs een hele hoeve.
Een hele, vruchtbare poos later kan je in ogenschouw nemen welke consequenties hun liefde voor elkaar heeft gehad...
Misschien heeft Lonneke daar al wel van verteld, maar Vake (88 jaar)heeft nog niet zo lang geleden zijn memoires getypt op zijn PC. Je moet die maar eens lezen, mocht je daar ooit de kans voor krijgen.
Ik denk dat het leuk is om dingen te weten te komen over de voorouders van je liefje.

en... omdat het dus vandaag moeke haar verjaardag was, zijn we 'eventjes' in Korbeek-Lo geweest. We hebben genoten van een lekker glaasje champagne. Lonne is ook gekomen met de bus en dan hebben we haar weer netjes afgeleverd op haar kot.
Moeke floreerde weer, Vake zag er prima uit. Die twee doen het maar goed.

En jij, Thomas, hoe is het met de moraal?
Ik hoor dat het toch moeilijk is om eindelijk een beetje realisatie in je werk te zien.
Een land als Bolivia heeft natuurlijk nog een hele weg af te leggen. Ik weet ook niet hoe de scholing daar is en of er uberhaupt goede scholen bestaan. In elk geval zal het geschoold personeel er niet dik lopen en onder andere dat maakt het natuurlijk nog moeilijker om structureel aan de opbouw en de ontwikkeling van een land te kunnen werken.
Hoe is het eigenlijk met je Franstalige collega, daar schrijf je weinig over.
Ondervindt zij dezelfde moeilijkheden?
Ik hoop in elk geval dat je de moed er niet bij laat zakken.

Tot binnenkort.

Gepost door: Leen | 25-11-09

De commentaren zijn gesloten.