09-11-09

De week van de waarheid?

Alweer een week voorbij... Ik denk dat op deze manier dat jaar ook iets te rap voorbij gaat gaan, en ik voel een lichte stress opkomen als ik denk aan hoe weinig ik eigenlijk gerealiseerd heb de voorbije maand+1week en hoeveel tijd dat gevraagd heeft...


Maar voor ik begin aan de uitleg van wat ik deed en nog allemaal ga doen, wil ik u toch het heuglijke nieuws niet onthouden dat ik niet langer illegaal ben! Vorige week (de 2de) verviel namelijk mijn verblijfsvergunning en moest ik dus een beetje zien dat ik niet tegengehouden werd door een of andere instantie, want dan werd ik mogelijks het land uitgezet :-) Nu heb ik me dat niet al te hard aangetrokken, want dat was de schuld van BTC en de Ambassade (die niet hier is, maar in Peru) en als we dat zelf niet gemeld hadden, dan had’t waarschijnlijk nog een maand geduurd. Maar ik heb nu dus een Boliviaanse/Diplomatische identiteitskaart en daar ben ik best wel fier op :-) Vanmiddag krijg ik ook een Boliviaans rijbewijs (of morgen...) en eind deze week komen ook onze paspoorten in orde... Nuja, daar moeten ze zich van mij niet te hard mee haasten, als’t maar in orde is tegen dat ik België bezoek! Oh ja, fijn detail, officiële pasfotos zijn hier steeds met ‘Fondo Rojo’, wat ik persoonlijk heel lelijk vind!

Pas01

Pas02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige week ben ik eigenlijk het overgrote deel bezig geweest met te sleutelen aan mijn functiebeschrijving... Die moest ik overeenkomen met de directeuren van het project, maar ook met directie van ‘Medio Ambiente’ (de milieudienst zeg maar) waar ik eigenlijk werk. Deze laatste hangt rechtstreeks af van de burgemeester, en gezien deze laatste positie hier nogal een sterk verloop kent de laatste weken was hij er niet. Gelukkig heb ik hem toch nog ergens te pakken gekregen, en hij was akkoord, ook al betekende dat volgens hem niet veel want als de burgemeester (den eerste) moest verdwijnen dan ging hij ook... Soit, de functiebeschrijving:

Een eerste, en kleinste deel van mijn functie bestaat erin de renovatie mee te ontwerpen en op te volgen van het gebouw waar ik werkzaam ben... Dat lijkt wat op opportunisme, maar eigenlijk is dat niet zo. Opportunisme zou zijn: het hele ding afbreken en er iets deftig zetten. Maar twordt dus renoveren! Ik mag persoonlijk toezien op een duivengenocide, maar zoals oma gisterenavond meldde: duif is best lekker... Ik weet’t zo nog niet... Duiven die duiven eten zou aanleiding kunnen geven tot de duivenvariant van Kreuzfeld-Jacob, oftewel de gekkenduivenziekte... Nuja, dat belooft wel wat sappige verhalen in de toekomst, waarbij ik u de grafische documentatie zeker niet onthoud!

Een tweede thema in mijn werk is meer milieugericht en bestaat uit verschillende deelgebieden.
Ten eerste iets wat u al een beetje zag de voorbije weken: AFVAL! Meer bepaald medisch afval. Ik werd gevraagd de hele keten van Medisch afval eens te bekijken en daarna suggesties ter verbetering te doen. Ook de opvolging van hoe die suggesties naar de werkelijkheid worden vertaald heb ik op mij genomen. De evaluatie en de suggesties zou ik graag afhebben tegen dat ik voor Kerstmis terugkeer...
Ten tweede ga ik, samen met Marie, werken rond de coördinatie tussen de verschillende gemeentediensten die iets te maken hebben met afval. Zij werkt meer aan de kant van het ‘aanbod’ (het schoonmaken van straten, afval ophaling, ...), ik gelukkig meer aan de kant van de ‘vraag’, sensibiliserings-campagnes en dergelijke meer. Elke dienst heeft zo zijn afdeling Educación Ambiental, maar die weten van elkaar niet zo echt waar ze mee bezig zijn... Hopelijk kunnen we daar wat efficiëntie in brengen:)
Ten derde, en het meest ambitieuze, is de opstelling van een Eco-stedenbouwkundig plan voor El Alto... Als dat eenmaal af zo geraken... Dan, zou ik ook nog een pilootproject uitwerken, zeg maar een park ontwerpen :-) Maar voorlopig is dat ook allemaal nog een beetje vaag...

Een derde thema heeft meer te maken met mijn werkgever. Ze vragen ons namelijk van onder andere ook een professionele blog bij te houden, waar we gelukkig maar eens om de 2 maanden iets op moeten posten. Da’s mij tot op heden nog niet gelukt, maar eens ik begin te werken heb ik waarschijnlijk wel meer professioneels te vertellen waar ik u niet per se mee wil vervelen!

Hopsa, dat is zo ongeveer wat me te wachten staat, en al zeg ik het zelf, ‘t is ambitieus! Zelfs in België lijkt me dat al redelijk stevig, eens kijken wat dat hier geeft:-)

Tot rap!

16:42 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 2] | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ola Arturo,

Functieomschrijvingen, Bah! dat ze dat in Bolivië ook al kennen... Hier is het ook niet anders: targets bepalen, cijfertjes analyseren en BHAG's bepalen. BHAG staat voor Big Hairy Audacious Goal, wat voor u eerder SWSG kan zijn.
(Small Winged Stinky Goal)

Hasta la Proxima!

Gepost door: Hermano | 10-11-09

Hey Broeder,

Lang geleden dat ik nog gereageerd heb, dus bij deze doe ik nog eens een pogingske. Eerst en vooral proficiat met je verblijfsvergunning! Inderdaad de 'fondo rojo' staat u niet echt geweldig (je ziet er een beetje pelirrojo uit :-). Ten tweede, proficiat met je functieomschrijving. Eindelijk wat meer duidelijkheid dus.
Bij het zien van je stapfoto's kreeg ik onmiddellijk zin om tot daar te komen. Ik zit weer met stapkriebels en het zou echt fantastisch zijn om die in de Andes los te laten :-). Ik zal op mijn bureau misschien wat van die mooie landschapsfoto's moeten ophangen, om mezelf gemotiveerd te houden om mijn (ook best wel ambitieuze) doel op tijd af te krijgen.

Broeder, veel plezier en succes met de duiven, het afval, de blog en al de rest! En wie weet lukt het ooit eens om te skypen ;-).

Chao,
La Hermana (y su José)

Gepost door: La Hermana | 10-11-09

Van Small Winged Stinky Goals gesproken... ik ben hier zonet even op de duivenzolder gekropen met de baas op zoek naar een internetkabel(die komt normaal uit't plafond, en blijkbaar was hij teruggetrokken door een duif).
Tis echt degoutanter als hoe ik het eerst omschreef! Alles zit onder een laag duivenstront van 10 centimeter, overal dode duiven en kapotte eitjes... Maar de kabel werd opgegraven, terug door het juiste gat in het plafond geschoven en dankzij de leatherman en wat plakband heb ik hem aan mijne kabel kunnen verbinden! Zodoende: internet in het krot!
Op zich is dat wel zot, want hier is zelfs geen water voor de moment:-)

Gepost door: Thomas | 10-11-09

Mor joenge toch, 't wer is tijd da ge een goei deufke leirt stove me wa zilver juintjes en zuur, daer een goei patatje bei en wa veldsalae...mier moe da nie zen, è ma! Beste zoon, je ziet dat mijn cursus Italiaans mijn Aantwaarps goed verder helpt! Juist een gezellig avondje indoor-petanque met ons groepje vrienden meegemaakt, 50 maal de wereld verbeterd, zelfs Obama zijn oren zullen gefloten hebben! Morgen naar Holland, lekker uitwaaien...dat is ook het enige lekkers dat er te vinden is, maar we gaan gelukkig vooral om te fietsen ;-) Groetjes, Papa

Gepost door: ex-party-animal | 11-11-09

De commentaren zijn gesloten.