30-10-09

Afval & meer!

Het is weer even geleden dat u nog iets hoorde of zag en dat begon ook hier wat te knagen. Het probleem was dat ik het nogal druk had en, idd, nog steeds geen internet in m’n appartement heb... normaal was het nu maandag geweest, maar tzal volgende week dinsdag ten vroegste van dat zijn. Maar goed, dat zijn frustraties die ik u verder bespaar!

Er is intussen dus vanalles en niets gebeurd, maar ik ga me beperken tot de hoofdthemas om een al te oninteressante opsomming te vermijden. Dit aan de hand van verscheidene fotos, die ik zo goed als skynetblogs met toelaat tussen de tekst zal proberen te schikken, maar ik denk dat dat van scherm tot scherm afhangt...
In het begin van de week was het dus nog altijd van dat. De burgemeester was intussen weg, maar zou misschien terugkomen... Het stadhuis was nog steeds gebarricadeerd, dus Marie kon nog steeds niet werken. Een kleine illustratie:

001Riot

Vandaag zijn we donderdag en is er omtrent heel het gedoe nog steeds geen beslissing gevallen. Morgen?
Vermits ook mijn werk eronder begint te lijden, zijn we maar naar de inhuldiging van een hospitaal gegaan. We werken tenslotte in de gezondheidszorg (zij het dan van zeer veraf in mijn geval:-)), een bezoek van de president (op zijn verjaardag) was aangekondigd en er gingen hapkes zijn! Wij daarheen en voila, enkele sfeerbeelden:


002Ceja

 


003Ché

 

004Cholitasopdestoep

 

005HospCorrea

 

006Verpleegsters

 

007President

 


Een deel van mijn werk heeft te maken met de verwerking van ziekenhuisafval. In de ziekenhuizen en gezondheidscentra zag ik dat er echt wel degelijk gesorteerd werd. Ook het ophalen verliep altijd heel correct. Mooi dus, maar ik vroeg me af waar dat allemaal heen gaat en of er een of andere decontaminatie aan te pas komt. Dat laatste heb ik nagevraagd en da’s niet het geval. Waar gaat dus al die rotzooi naartoe? Hier:

 

009Jeep+stort

 

010HPotosi+stort

 

011Hospitaalafval

 

012kerkhof+rivier

 

 

 

013varkens+stort

 

014Cholita+afval
`

 

015rivierEA

 

Ik kan u wederom garanderen dat het geen geurloos gebeuren was! Dat brengt ons dan ook naadloos naar het volgende waar ik u zeker nog enkele fotos van tegoed had: mijn bureau! Ook al werk ik op de ‘milieudienst’ van El Alto, we hebben ons eigen privéstort voor de deur. Dat komt omdat heel de buurt daar (hier dus) zijn afval op gelijk welk moment komt dumpen en ze dat maar tweemaal per week komen ophalen. Da’s net genoeg tijd voor de tientallen straathonden om alles grondig te verscheuren en in het rond te gooien. Op de foto ziet u de combinatie van: een paar dames die ook nog even checken of er niets bruikbaars tussenzit, 8 honden die precies hetzelfde doen & de ophaalcamion die openstaat terwijl het personeel even gaan eten is (de honden zaten daarna dus in de camion...)

016stortvoordedeur

Het interieur ziet er op de fotos nog wel okee uit, dat geef ik toe. Maar het is nog steeds even koud en stronterig! Een kleine selectie:

 

017bureau

 

018MarieBureau

 

019halbureau

 

020DooiDuif

 

021traphal

 

022baddekebureau

 

Zo! U bent weer even mee! Het volgende verhaal zal voor dinsdag zijn als ik, Ojala, internet ter mijner beschikking heb... U kan zich alvast verwachten aan een verslag van de trektocht die ik dit weekend onderneem: de Takesi!

01:26 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 1] | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Man, wat is het leven zonder avontuur! :). Ik zou direct met u willen ruilen zenne, ipv hier in brussel te zitten met tandpijn en geen werk :(. Laat die trektocht fotos ma komen!

Gepost door: Siempre | 30-10-09

Dag Thomas,
Amai 't is lang geleden dat ik nog een reactie heb geplaatst. Na de vorige reactie met enkele taalblunders erin durfde ik niet meer zo goed...

Als ik jou was zou het mij toch schierlijk beginnen te hinderen dat ik nog steeds niet op een normale manier aan de voorziene arbeid kon beginnen. Anderzijds maak je dan wel wat mee van de alledaagse leefsfeer die in La Paz hangt en dat brengt je ongetwijfeld weer wat 'levenswijsheid' bij.

Ik heb genoten van de foto's die je op je blog hebt gezet. Ik moest wel even mijn voorhoofd fronsen toen ik bij de foto met de vrouwen en de honden kwam. Daarbij had ik niet zozeer een bedenking bij de foto op zich; wel had ik een bedenking bij je opmerking: '....een paar dames die nog even checken of er nog iets bruikbaars bij zit... en 8 honden die precies hetzelfde doen...' ... Misschien heb je het niet zo bedoeld(of misschien juist wel) , maar de vergelijking die je maakt klìnkt in elk geval wel raar.

Ik wens je in elk geval een leuk avonturenweekend en hopelijk geraakt je internetaansluiting eindelijk in orde. Ik denk dat je familie en je vriendinnetje daar erg naar uitkijken.

Stel het goed en tot binnenkort!

Gepost door: Leen | 30-10-09

thomas het is maar een testje om te laten zien dat ik het kan. vele groeten van oma

Gepost door: oma | 01-11-09

Dag Gustave. Op dit eigenste ogenblik is de Lonne zich erg zorgen aan het maken over de manier waarop jij zonder problemen uit de jungle zal geraken...
Ikzelf ben kippeboutjes aan het aanbakken en besef plots dat jij nu straks zéker graag bij ons aan tafel zou zitten. Maar goed, die lekkernij zal ik je tegoed houden.
Groeten!

Gepost door: Leen | 02-11-09

De commentaren zijn gesloten.