20-10-09

Zie machen roukouuuu!

Dit typte ik gisteren:

 

We zijn zover, het is mijn eerste werkdag, voor echt deze keer :-) Ook al is nog niet alles in orde in mijn bureau, ik heb een tafel en een stoel, vanwaar ik dit even typ om vanavond te posten:-) Ik ben vanmorgen ook begonnen met een kleine rondleiding hier op het bureau (ik ben alle namen alweer vergeten...) gevolgd door een korte presentatie van wat ze hier allemaal proberen te doen. Daarna hebben we tot de middag overlegd over wat er allemaal zou moeten gebeuren. Voor de rest van de dag ben ik een beetje aan mijn lot overgelaten en lees ik verder in mijn boek over ziekenhuisafval... Ik heb dan ook besloten dat ik een kleine pauze verdiende om u in te lichten omtrent mijn recente activiteiten! Het zal een beetje opsommingsgewijs verlopen vermits ik het koud heb (al mijn ruiten zijn gebroken en missen stukjes) en dat werkt niet bevorderlijk voor de vingers, noch de creativiteit. Dat doet me eraan denken dat ik mssch ook gelijk even de tijd neem mijn werkplek te beschrijven :-)
De werkplek: Een vervallen ziekenhuis dat omwille van ouderdom in onbruik is geraakt. Het is eigendom van de stad El Alto, en die recycleren het onbruikbaar verklaarde ziekenhuis voor de milieudienst en de centrale van de hulpdiensten (die heel de dag films kijken in afwachting van een oproep, gezellig!!!). Gelukkig zit die centrale hier ook, want vermits dat een medisch iets is heeft ons project besloten de renovatie van dit krot te sponsoren. Als bijtaakje heb ik dan ook het opvolgen der werf zeer vrijwillig op mij genomen! Diegenen die dit belangenvermenging vinden wil ik graag uitnodigen mij een handje toe te steken de komende weken bij het verwijderen van de tientallen dode duiven die zichzelf begraven hebben op de lichtstraat (ook gebroken glas, dus niet echt veilig) in de gang hier... Ik heb daarstraks(door een gat in het plafond) vreemd genoeg een levende duif een stukje dode duif zien eten... Ze gaan dus binnenkort heel het dak eraf halen en alles wat eronder geboren is, leeft en gestorven is + alles wat het in tussentijd uitgekakt heeft verwijderen en daarna een nieuw dak steken. Ook dat is geen slechte zaak, want het regent binnen, waarna het verzamelde water zich dus in dat plenum tussen dak en plafond vermengt met wat er ook allemaal moge ligge broeien. Het resultaat van die vermenging sijpelt dan rustigjes neder langs de muren en drupt van de plafonds... Mijn oprechte excuses voor de nogal plastische uitleg, maar het is helaas meer dan waar. En bedenk uzelf, dit is een geurvrij medium!
Het weekend was eigenlijk heel leuk en vermoeiend! Vrijdagavond ben ik naar een optreden geweest met Marie (de collega), Analoo (een Boliviaanse vriendin van weleer) en Malte (Duitser en kennis sinds ik overstapte van vliegtuig in Amsterdam en per toeval terug tegenkwam enkele dagen later hier op straat). Dat heeft redelijk lang geduurd en ik ben ook heel veel mensen die kende van mijn vorige verblijf hier opnieuw tegengekomen! Daardoor was ik zaterdag nogal moe... Maar er stond vanalles op het programma, dus vooruit ermee! Eerst en vooral ging ik mezelf wat verder installeren in mijn appartement, want vrijdagavond waren eindelijk alle bestektoestanden, pannen, servies enzo gearriveerd. Daarbovenop lakens, kussen, overtrekken,... EN een tv + cd/dvd/radio/mp3/avi/... en weet ik wat nog allemaal speler :-) Het was even wachten, maar nu ben ik gesteld! In de namiddag heb ik een uur of 5 liggen klungelen met het in orde brengen van mijn BTW, want mijn identiteitskaartlezer werkt ineens niet meer.... Maar indien het u interesseert: mijn aanvraag was alsnog tijdig binnen:)
‘s avonds wou ik eigenlijk niet echt meer iets doen, vermits ik moe was en slechtgezind door de uren die ik gespendeerd had met mijn aangifte. Ik was net thuis toen ik telefoon kreeg van Malte om te vragen of ik niet om de hoek mee iets kwam drinken. Hij had afgesproken met een Duitse vriendin van hem, een zekere Elmutt ofzoiets... Marie kwam ook af, en ‘t was wel gezellig. We zijn daarna bij hem thuis gaan aperitieven en dan iets gaan eten. Ineens werden daar de tafels aan de kant geschoven en bevonden we ons op een feest!
De dag erop hadden we met dezelfden afgesproken naar de markt in El Alto te gaan. Ik weet niet of u het nog weet, maar ik denk dat ik dat hier al eens besproken heb in een ver verleden. Moest dat niet het geval zijn zal ik het daar in de toekomst nog wel eens over hebben. In elk geval was het goei weer, dus zijn we eerst op een terrasje gaan brunchen en dan per minibus naar de markt!(waar ik bijna een oude, maar in uitstekende staat verkerende VW-beatle kocht voor 1400 euro - misschien doe ik het alsnog...)
De rest van de dag heb ik doorgebracht met Skypen en rekeningen betalen via internet...
Ahja, een allerlaatste iets: Gisterenavond is Camille, de vriendin van Matti, gearriveerd. Zij werkt aan de andere kant van Bolivia maar is een weekje op bezoek! Ook haar ken ik van de vorige keer dat ik hier was...
Ongetwijfeld meer nieuws over duivenstront, het milieubeleid van El Alto en hopelijk nog wat foto's in de komende dagen!!! Ik hoop dat u properder gezeten bent als ikzelf!

21:01 Gepost door Gustave in [Bolivia_02_Maand 1] | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Mijn beste Gustave,
long time (actually all the time) I didn't respond...dus bij deze.
Blij te zien dat u weer bij de productiefsten der onproductieven hoort, want zelfs in paradise is nix doen maar nix veronderstel k. Gesettled en onder sociale belangstelling zijn u ook al ten parte gekomen las k net...terecht!De foto's zijn zalig,kan ni wachten om t met eigen ogen te aanschouwen.
Kortom..ge zit daar goed en ge wordt gemist, dus enjoy the ride.
Ik zal u binnenkort eens een mail versturen met de lokale updates(ga de mensen hier daar niet mee lastig vallen).
Hoogachtend,

Monseigneur Bertrand.

Gepost door: Bertrand | 20-10-09

PS: een VW-van voor diee prijs was beter geweest

Gepost door: Bertrand | 20-10-09

OK, das stom dat die reacties boven elkaar worden gepost. PS-->AS
(Nu ben k toch aant spamme...:)

Gepost door: Bertrand | 20-10-09

A.A.S. Niets te doen Betrand?

Gepost door: Siempre | 21-10-09

Ik zou eerder zeggen A.S.S. :)

Gepost door: Hermano | 21-10-09

Aangezien spammen toch toegestaan is blijkbaar...
Dr is er precies ene die t weer ni snapt eh :)
En siemp: liever vlak voor t slapen gaan nix te doen, dan vanaf half 9 s morgens al eh...

Gepost door: Bertrand | 21-10-09

Jama gij werkt ni bij een belgische bank eh.

Gepost door: Siempre | 22-10-09

Siemp, Gij WERKT daar ook NIET hé, gij zijt daar gewoon aanwezig...

Gepost door: Hermano | 22-10-09

jaaah, het is hoe ge het bekijkt eh :)

Gepost door: Siempre | 22-10-09

De commentaren zijn gesloten.