07-10-09

Maandag!

UPDATE: volgend bericht typte ik gisteren... Vandaag was een loodzware dag en dus ga ik dat allemaal eens op een ander momentje uitschrijven... Dus, voorlopig presenteer ik u: gisteren!

Gisterenavond hebben we zoals gezegd nog een appartement bezocht, maar dat was op z’n zachtst gezegd niet veel soeps... Daarna is Marie gaan slapen en ben ik met Analucia nog iets gaan eten. Het was leuk een bekend gezicht te zien en eens iets te doen zonder Marie. Niet dat’t zo’n hatelijke persoon is, maar de hele dag door altijd met dezelfde persoon optrekken die ik eigenlijk helemaal net goed ken werd toch wat ambetant... Een welgekomen afwisseling dus!


Vandaag hebben we een ultraproductieve dag gehad, zeker naar Boliviaanse normen! Vanmorgen moesten we op kantoor zijn om papieren in te vullen. Ze waren ons vergeten te melden dat op het uur van afspraak er ook een vergadering was, dus hebben we ongeveer 3 kwartier gewacht tot die voorbij was. Die papieren hadden we eigenlijk vrijdag al ingevuld, dus op zich was dat redelijk nutteloos allemaal...


Daarna hadden we een afspraak met iemand van een immobilienkantoor om ons enkele appartementen voor te stellen. Het eerste was echt een superdeluxe penthouse (voor niet eens zoveel geld) met alles derop en deraan waar we allentwee wel nogal weg van waren, maar gezien de context van ontwikkelingssamenwerking viel dat toch echt moreel niet te verantwoorden om daar te wonen :-) Het tweede was een paleis, voor zelf nog minder huur, dat duidelijk betere tijden had gekend. We waren er eigl absoluut beiden niet voor te vinden... Een beetje wanhopig nam de dame van dat agentschap ons mee naar een supergoed gelegen, nieuw gebouw. Daar waren twee appartementen beschikbaar vlak boven elkaar, dus dat kwam wel goed vermits we 2 appartmenten zoeken. Van het eerste waren we beiden direct verkocht!!! Het was niet al te groot, maar het viel binnen het budget en gezien de uitstekende ligging... Het appartement daarboven was even groot, maar iets minder praktisch ingericht, hoewel zeker niet miserabel en met dezelfde voordelen als dat eronder... Een extra pluspunt is dat het de twee bovenste appartementen zijn, met daarboven een gemeenschappelijk dakterras! De kans is heel groot dat ik in een van beiden ga wonen, als BTC dat ook okee vindt! Hetwelk gaan we denk ik aan het lot en een muntstuk van 1 Boliviano(zo heet de Boliviaanse munteenheid) moeten overlaten...

Ik had er u graag wat fotos bij geserveerd, maar ik kwam zonet tot de constatatie dat ik het foute kabeltje heb meegenomen voor m’n fototoestel. Nu kan ik het juiste hier wel ergens vinden, maar ik vermoed dat ik deze week geen tijd ga hebben om langs de Bario Chino (wijk met allemaal electronica en huishoudtoestelen die van de Boliviaanse camion zijn gevallen) te passeren op zoek naar het juiste model... Bij deze kondig ik dan ook voor’t einde van de week een fotoreportage aan van de eerste week :-)
Morgen wordt het de eerste werkdag, dus ongetwijfeld ventileer ik ook weer ‘s avonds mijn ervaringen! Wordt vervolgd...

02:27 Gepost door Gustave in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Go for the penthouse :). anyway, laat maar komen die fotos dan heb ik buiten u verhalen nog een ander intressant iets te doen hier opt werk!

Gepost door: Siempre | 07-10-09

Laat idd maar komen die foto's. Thomas, we moeten trouwens eens die ichat proberen!

Gepost door: Tante | 08-10-09

btw landcode bolivië = +591

Gepost door: Tante | 08-10-09

De commentaren zijn gesloten.