08-08-07

Coroico!!!

Vermits ik hier net heel veel getypt had en Boliviaanse PC's extreem onbetrouwbaar blijken (ja, alles weg...) zal het niet zo'n lange post worden, maar de vele fotos moeten dat maar goedmaken!

 

Het plan was om zaterdagochtend te vertrekken naar de Coroico in de Yungas-streek. Vermits dit ons eerste echte vrije weekend was moesten we dat vrijdagavond redelijk uitbundig vieren. U voelt't waarschijnlijk al van ver aankomen... We hebben dus iets te uitbundig gevierd en waren zaterdag niet op een uur wakker waarop reizen nog veel zin had.

Zondag zijn we dus heel vroeg opgestaan om nog voor de middag in Coroico proberen te geraken (wat ook gelukt is!).

 

De nieuwe weg was na 15 jaar bouwen dus toch af! Hij is ook zeker niet gelijk de voorganger de naam 'gevaarlijkste weg ter wereld' waard. Toch op was hij op sommige plaatsen pecies nog ni zo helemaal af, en tijdens de zomer (regenregenregen) waren er precies al redelijk wa stukken weggespoeld (en op zeer luizige zijze gerepareerd).  MAAR, ik heb ook den oude weg is deftig kunnen bekijken  - ik geloof dat er vorig jaar nog een 50-tal mensen hem niet overleefd hebben - en ik weet ni of ik hem zou mountainbiken, met nen ezel of ne lama afleggen, laat staan per bus!

 

WegDoorAndes
De weg in het hooggebergte
PipiJos

waar gade anders naar de wc op minstens 1500m boven de boomgrens?

KuddeLamas

een kudde Lamas en Alpacas (ergens in de verte...)

ChorroMeer

Het hoogste punt van onzen trip (4500m)

EersteJungle

Coroico ligt zo'n 2000m lager, en dus ook een tien graden warmer! Onderweg veranderd het lanschap dus geleidelijkaan van dor hooggebergte naar jungle!

WegDoorJungle

Volledige jungle + bergen, waar ene weg doorgehakt is!

jeep

Ge kunt ook jeeps huren om er te geraken of in de buurt wat te gaan rondrijden. Zoals ge aan dit exemplaar ziet is ook nen jeep ni helemaal bestand...

Kever

Langs den andere kant blijken ouder kevers HEEL bestand tegen de wegen in Coroico. Dit exemplaar waar we mee meegelift zijn op een trip naar de watervallen hobbelde al 45 jaar rond!

Cholita-Waterval

Een cholita (traditionele maddam) die bij haar dichtsbijzijnde waterval een emmerke water komt halen. Thans is er reeds sinds 2004 drinkbaar water, maar oude gewoontes...

waterval

Andere waterval in de jungle...

Spinnetje

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik dit beest dat bijna mijn short omhoogkroop ABSOLUUT tot een met uitsterven bedreigde diersoort wou

omvormen!

ChillHotel

maandag was absolute rustdag!!!

20:38 Gepost door Gustave in [Bolivia_week_4] | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

chill, chill, chill, CHIIILL.
ziet er allemaal super relaxed uit.
En ik hier maar narr buiten kijken, regen, smog, verkeer etc... . maar het weekend komt eraan, ff terug ontspannen (hopelijk zonder regen).

Gepost door: siemp | 09-08-07

Meer over Coroico Geweldig dorpje, niewaar. Ooit koop ik er een huis. Voorlopig hou ik het bij een fansite (met practische informatie voor de reiziger).

Gepost door: joost | 14-05-09

De commentaren zijn gesloten.