13-07-07

Gestrand?

Awelawel, het ging alleñaal te goed denk ik... voor de moment ben ik gestrand in Arequipa, ergens halverwege mijn busreis naar de Boliviaanse grens. vermits ik nu toch ff tijd heb, het verhaal:

Toen ik in Lima aankwam, ben ik onder begeleiding van een aantal taxichauffeurs, die mij allemaal wouden vervoeren, tot aan het toeristisch infopunt geraakt. Daar waren ze ni echt hulpvaardig, maar ik heb er nen amerikaan(die half pools was) leren kennen die ongeveer hetzelfde probleem had. De jongeman had net te horen gekregen dat een vriendin die hem ging vervoegen haar vlucht die dag niet had kunnen nemen wegens problemen. Hij moest dus een beetje iproviseren en het verdergereis 24u uitstellen. Da kwam fantastisch goe uit, want hij kende de weg in Lima een beetje en zijn spaans was in elk geval beter dan het mijne. Na wa rondgezwerf in Lima uiteindelijk toch iets gevonden, een beetje geïnstalleerd, en nog even een pint gaan drinken... Ik mocht ni te lang uitslapen, want ik moest mijn busticket gaan boeken. Uiteindelijk is da ook wel gelukt, en hebben we nog een paar uurkes gedood in Lima voor ik daar vertrok... Tot zover alles heel vlotjes... De bus vertrok op tijd, en ik denk ni da ik ooit in zone luxueuzen bus heb gezeten. Den bus zou sozieso voor een paar uur stoppen hier in Arequipa, en hij zou vanochtend om 7.30u weer vertrekken... We zijn hier rond da uur pas aangekomen, maar da´s redelijk normaal, een beetje vertraging op zo´n aftanden... Er werd echter ook wel vannalles gezegd in´t spaans, en het ging over stenen en weet ik veel wa nog allemaal wa ik ni zo goe verstond... enfin, een beetje wachten en de ongerustheid intussen degelijk opgekomen, ging ik mij toch is proberen te informeren... Het blijkt da we een vertraging hadden omwille van een of anderen opstand op het traject, waardoor de veiligheid van de reis ni gegarandeerd kon worden (ze smijten rotsen naar autos en bussen ofzoiets...). Reis uitgesteld voor onbepaalde terñijn en dus : WACHTEN! da´s dus wa ik nu aan´t doen ben, in de hoop da we nog tijdig vertrekken opdat de grensovergang nog open zou zijn... da´s negen uur vanavond, en ik weet ni of de hotellekes daar dikgezaaid zijn...

Bon, we zien wel en we houden u zeker op de hoogte!!!

Hasta la proxima!

18:34 Gepost door Gustave in [Bolivia_week_1] | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Beste Zoon, net terug van de Beleuvenissen en blij wat van je belevenissen te horen. Al loopt je reis niet zo vlot, ondertussen zal je cursus Spaans er wel geweldig op vooruit gaan! Trouwens, wat is het Spaanse woord voor steen? Rocca? Wat nieuws uit Leuven: de toog van de Werf is gisteren uitgebrand. Ijsblokjesmachien in de fik geschoten en heel de Werf uitgerookt. Noel en Joeri hebben dat echter opgevangen door de toog dan maar buiten op te stellen en de sfeer was er als vanouds: supergezellig!
Hopelijk beseffen ze daar snel dat een paar "rocca's" je zeker niet zullen verhinderen om in Lapaz te geraken, en laten ze je snel verder reizen!

Hasta la vista!

Gepost door: party animal- the revival | 14-07-07

De commentaren zijn gesloten.