10-07-07

Nen dubbele (deel 2) - NIET VOOR GEVOELIGE LEZERS

De beschrijving van Clo en Matti die mij naar daar moet loodsen:
"Let goe op anders geraakt ge er nooit!
Ge pakt dus het vliegtuig in zaventem richting atlanta (in atlanta geen zorgen over bagage die wordt overgedragen) daar stapt ge over richting lima! In Lima komt ge aan op de luchthaven. Net als ge de douane voorbij zijt is er een toeristische dienst (ik denk naats een duty free shop, voor da ge u bagage oppikt). Zij kunnen u aan en cheap hotel en taxi verkrijgen. Wil je het zelfstandig doen, doe het als volgt: je pakt een 'green taxi' (een specifieke taxi maatschappij, stap niet in eender welke taxi!!!) wat ons 40 sole (peru munt) of 13 dollar heeft gekost. Die rijd je naar de lionbackpackers hostal (Grimaldo del Solar str. 139) waar je voor 8 dollar (met je isic kaart of studenten kaart) kan slapen.
De dag erna ga je op zoek naar de busmaatschappij CIAL, waarschijnlijk in avenida republica de panama maar de meeste taxis weten dat wel zijn. Het vertrek van de bus is om 15.45 maar boek op tijd om te voorkomen dat je geen plek meer hebt (diezelfde ochtend is dus geen probleem). Dit is de goedkoopste (ong 37$) bus richting desaguardero, het grens dorp tussen Bolivia en Peru. Op die bus ga je eten krijgen maar neem best drinken mee en wat extra boef omdat het kleine porties zijn.
Als je aankomt in desaguadero stap je uit de bus en volg je de weg verder in dezelfde richting tot als je een brug ziet waar een bareel op staat. voor de bareel staat aan je linker kant een lokaal met policia judicial, daar moet je je wit papiertje afgeven dat je hebt gekregen toen je op de douane van lima waart (speel papiertje niet kwijt anders dikke shit voor tomaticetti). dan ga je aan de overkant van de weg binnen (rechts bareel) bij imigration en krijg je een stempel. dan steek je de brug over aan de overkant van de brug is een gebouw midden in de weg. dat volg je langs links tot als je en deur vind om binnen te gaan. Daar zoek je een vent die u een wit papier gaat geven om in te vullen. Als al je gegevens hierop staan ga je het lokaal ernaast naar binnen en krijg je een stempel.
Dan stap je het lokaal uit en wissel je wat geld bij een van de bomma's die daar zitten (dit kan ook aan peruaanse kant) je volgt dan de weg verder voor ongeveer een 5 tal blokken en een tweetal naar rechts maar vraag het de mensen daar nog is. De bus naar la paz kost 8 bolivianos (kan varieren), die rit duurt ongeveer 1 uurke. je gaat onderweg nog een papoort controle krijgen, je moet dan uit de bus en de mensen gewoon volgen (ongeveer na 10 minuten rijden). Eens in lapaz rijdt je eerste een stukske door el alto en je moet uitstappen aan de laatste halte die noemt cementerio."
Zoals ge ziet, ik ben er nog ni direct!

10:25 Gepost door Gustave in Pre-Blog | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Gonna be quite a trip then sir

Gepost door: Siempre | 11-07-07

nu zulde ergens bijna in atlanta zijn... that was the easy part denk ik dan... héhé

Gepost door: Cedario | 11-07-07

De commentaren zijn gesloten.