05-10-06

Bizzzieee

Haaaaaai! Nu de dames hier terug zijn, zijn we aan hoger tempo beginnen werken. Daarom niveel tijd om postjes achter te laten e.d. Vandaag wel weer iets bizar meegemaakt: Ik heb heel de namiddag fotos moeten trekken van een bepaalde buurt, met nogal veel grote bankgebouwen en parken enzo. Opeens komt de security van de bank in de weg staan (ik stond op straat). Ik mocht geen fotos trekken, not allowed. Da's wel vaak hier, en eigenlijk negeer ik da meestal, dus ik gaf hem mijne beste "You're trying to stop me? you and what army?!"-look en ik deed verder. De mens had het daar ni op begrepen en ging voor inbeslagname van het fototoestel. Da had ik op tijd gezien en dus nog net kunnen ontwijken. Ik begin dus een discussie, en ik vraag of hij aub de politie wil bellen, want da ik er geen fluit van geloof da ik geen fotos mag trekken (da werkt meestal ook wel). Maar den deze had mijn 2 pogingen toch weten te weerstaan en bleef maar eisen da ik die fotos wiste. NIKS VAN! Allee, hups naar binnen, naar zijnen baas(onderweg deed hij nog is een poging om de kodak af te pakken, maar indiers zijn bijna allemaal kleiner en dunner dan ik). Den baas van de securityploeg leek in vergadering, dus ik moest wachten. Daar was ik uiteraard ni mee gediend, want ik vond ni da'k reden had om naar binnen te moeten in de eerste plaats. Veel geruzie in gebroken Engels. Den baas uit de vergadering(wa hem wel een halfuur koste)--> "is your boss's meeting in Australia or someplace?!". Zeeeeeeeeer ge-enerveerd had ik dan toch besloten van te wachten op den baas en ni teveel scene meer te maken. Ik wil water nemen uit mijne zak, HUPS drie man op mij, want ze hadden eigenlijk mijne zak ni gechecked(standaard procedure bij binnenkomen van een bank), en wie weet wa ging ik daar uithalen. "if you haven't got the decensy to offer me some water while waiting(tevens standaard procedure), then at least can I drink my own without being treated as a terrorist?!". Op diee moment kwam den baas aan, onder een stortvloed van excuses(was ik effe blij van blank te zijn). Maar ik moest begrijpen da om veiligheidsmaatregelen ik geen foto mocht nemen van de bank, policy of the house. Goed, ik zal ze wissen, maar kom aub mee naar buiten, en zeg cheese als ik van aan de overkant van't straat ne foto trek van uw bank, want daar kunde niks doen! Zo gezegd zo gedaan...
Als ik terugkom in Belgie geef ik Assertiviteitstraining!

17:48 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_3] | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

plomp Your becoming a hard mf. We gaan moeten oppassen hie rin la belgique met die newly acquired assertivity. Maar we wont give up as easily as them indies. Ik leer hier ook wel wa bij hoor. Waar is trouwens de foto van de bank? we want proof eh :). Allez het beste ginder (ook de dames) en tot de volgende. (me prepare to go germany wise :) )

Gepost door: Siemp | 06-10-06

haha Het valt allemaal nogal mee zenne. Maar de mensen doen hier soms raar over fotos van gebouwen. Ge moet voor alles een "permission" hebben. Maar wij moeten elk gebouw documenteren in 9 vierkanten die elk 400x400m zijn. Als ge dan voor elk van die permission moet gaan aanvragen zijde tien jaar bezig, zeker aan het tempo dat de dingen hier vooruitgaan... Alles verloopt hier ultra-chaotisch, maar als nen buitenlander iets wil doen, is daar ineens een wet tegen... Uiteraard is da ni zo, en da weten ze goe genoeg, maar soms hebben ze mij nodig om daar aan herinnerd te worden:-)

Gepost door: Tuur | 06-10-06

De commentaren zijn gesloten.