24-09-06

Zaterdagavond en ZONDAG

Zoals gisteren gezegd dus gegaan op pad om te gaan toeristen... Aangezien ik gewoon algemeen het zuiden, het koloniale deel, van de stad wou zien, ben ik gewoon een beetje doelloos het station uitgewandeld. Tijdens het oversteken raakte ik aan de praat met een oud ventje, dat beweerde professor geweest te zijn aan Mumbai college. Het heerschap kende zowaar heel ons koningshuis, of althans, hetgeen ik ervan weet en vermoedelijk nog meer(maar da kan ik ni bevestigen want ik ken er zelfs niks van). Hij had de autistische neiging om veel loze feiten vanbuiten te kennen, en aangezien ik mij daar wel in kan vinden, ben ik er dan maar een pint mee gaan drinken (mijn eerste Indische by the way). Hij kende cafees waar ge zogezegd den helft betaalde en heel veel gratis 'tappas' kreeg(ik noem het maar zo, wsl heet da hier wel anders). Da klonk uiteraard ni slecht en dus wij pinten gaan drinken! Het is wel bij 2 gebleven vermits het halve liters waren, en het enige wat ik erover kwijt wil is: het is beter als Heineken:-). Het hele gedoe was best wel komisch, gezien de mens constant op de obers aan't schelden was da ze ni genoeg gratis gaven en hoe de tijden veranderd waren,... enfin, iedereen kreeg ervan langs behalve ik! Hij ging mij dan ook op de juiste trein terug zetten, hetgeen absoluut overbodig was, maar hij beweerde van niet. Ik moest en ik zou op den trein stappen die hij zei, anders was hij er ni gerust in, de andere treinen waren allemaal te vol of te vuil. Maakt mij eigenlijk ni uit, als ze maar rap zijn, maar soit... Iedereen die een beetje vreemd keek op het perron, en da waren er nogal wa vermits er nen blanke rondliep met een oud indisch ventje, kreeg onder zijn voeten da ze onbeschoft waren etc. Best wel hilarisch dus:-). Na drie keer van trein te moeten veranderen omdat er volgens hem verdachte individuen opstapten, heb ik dan maar gezegd da't echt wel alleen ging lukken en da ik er tenslotte ook wel zelf geraakt was... Ik moest beloven voorzichtig te zijn enzo (ge kent het wel), ... Het was plezant, maar't was evengoe om er vanaf te zijn!
Vandaag eerst op z'n zondags uitgeslapen, dan toch wat gewerkt, en uiteindelijk besloten om nog is een poging te wagen tot toeristische uitstap. Deze keer heb ik geen risico's op afleiding genomen, en direct aan't station nen taxi genomen.
-----------taxi-intermezzo------------
Iedereen vraagt zich waarschijnlijk al efkes af waarom ik zoveel taxi rijd. Wel, de reden is dat het hier voor een kwartier taxi rijden nog ni ene euro kost, en da stadje hier veeeeeeeeeeel te groot is om te wandelen. Daarbijkomend scheld ik graag mensen uit die mij in't zak willen zetten;-) (het favoriete antwoord tot op heden : "70 rupees, that's 3 times the price!, if you can try to rip me off, I can try the same. I pay 5!"...en zo begint ge op den duur uiteindelijk over alles te onderhandelen...
--------------------------------------
Direct dus op de meest toeristische bestemming af : Gateway of India!Na drie pickpockets te hebben uitgelachen voor hun jammerlijk gefaalde pogingen (dank u voor de heerlijke tas mama!) heb ik besloten dat toeristische trekpleisters toch ni echt mijn ding zijn. Rap dus ewa fotos genomen en een wandelingetje door koloniaal Mumbai gemaakt. Het klinkt allemaal wat zondags, maar ne japanner kan ook moeilijk naar Brussel gaan en niet naar Manneke Pis gaan!
De fotos : Gateway-of-India | Taj Mahal Hotel | Harbour Side view | Gateway en Taj Hotel

16:53 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_2] | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

wiep Tziet eruit alsof ge ginder uwen draai aan het vinden zijt, als die al da nniet al gevonden is.
Nice steady streamof updates also. Just keep it coming. Dan heb ik iets te doen tijdens deze projectloze dagen.

Gepost door: siemp | 25-09-06

Idd Bwaaaa, wennen is veel gezegd... 't is eerder "when in Rome, do like Romans". Ik ben just gaan eten, en da's altijd toch weer een belevenis. Ge weet ni wa ge besteld. Als ze't voor u neerzetten weet ge't in feite nog ni, en na da ge het hebt opgegeten kunde er ni veel meer van zeggen als, "mmm, rather spicy".

Gepost door: Tuur | 25-09-06

hoi hoi hoi hoi,

intussen al zes jaar 'student' in leuven en dan moet ik dus van miserie mijn mail gn checken in de pc-klassen, en dus nu ook pas al je verhalen gelezen... klinkt dat je 't daar toch echt wel goe nr je zin hebt, super dus !! ik ga proberen internet in mijn nieuwe home (die je zeker is moet komen bezoeken als je terugbent) te installeren, dan kan ik 'dagelijks' je avonturen :-) lezen en ook wat meer van me laten horen.
geniet er daar mr super van !! 't zal wel een immense levenservaring zijn/worden. spijtig dak je nt meer gezien heb voor je vertrek, mr de schaai zullen we wel ne keer inhalen door na je terugkomst een goeie stella (of meer :)) te gn drinken en dan kan je me ook ALLES vertellen! [voor al degenen die dit ook van plan waren, ik heb het eerst gevraagd :-)]
ik ben sinds vorige week btw officieel 1e bachster sinologie !!!!!!! joehoe!! trisaanvraag gedaan en dus op gesprek moeten komen (met veel stress) bij de directrice, daar mij (al zeg ik 't zelf) mooi gemotiveerd, mr mijn mondje weet ik goe te gebruiken ;-) en dus kwam er een krabbel op mijn blad. ik jump jump !!! joehoe dus.
verhalen volgen.
voor de rest gaat hier alles zijn dagelijkse gang, werven en tussendoor pintjes gn drinken en met floris wordt het alleen mr beter en beter :-)
je krijgt dus veel grtjes en kusjes van een gelukkige kimmie !!!
tot snel !!!

Gepost door: Kimmie | 25-09-06

De commentaren zijn gesloten.