16-09-06

Vrijdag en zaterdag

VRIJDAGAVOND
Aangekomen te Mumbai met een ietsie vertraging... Helaas was ik ni zo zeker of Caro en Gretel er gingen staan, vermits ik hun de exacte gegevens van mijn vlucht ging doorgeven vanuit Londen. Jammer genoeg had ik daar de tijd ni voor gehad(zie vorige post omtrent 'het incident londen').
Na wederom veel security toestanden (ook hier hebben ze wat afgeterroriseerd deze zomer) en een immigratieprobleem(ik kende mijn adres in India nog ni, wat een gigantisch groot probleem bleek te zijn...), mocht ik dan toch de weg naar buiten beginnen zoeken.
Allemaal donkere gezichtjes die mij raar aankijken...
En ineens 2 wittekes met bloemenkransen en een groot bord met mijn naam op:-)
De taxi naar ons appartement(eigl alle taxis hier) kon qua charmes serieus typpen aan Cee zijne mini, maar dan met koffer (fotos hiervan volgen ZEKER, alsook fotos van ons apprtement!).

ZATERDAG
Vandaag, na een nacht NIET slapen wegens ni echt gewoon aan warme vochtigheid, direct de straat op voor wat geregel. Hierbij heb ik dus een Indisch gsm-nr : +919867539584
Vannamiddag ben ik dan met Gretel (Caroline is nogal ziek) in sneltempo de gebieden gaan bekijken die ze de laatste 2 weken in kaart hebben gebracht. Vermits we direct bij de ergste zijn begonnen (omdat een van de kindjes ons herkende toen we de taxi uitkwamen en meesleepte)
---> cultuurshock! (en ja, u had dit reeds voorspeld)
Ik ga't ni proberen uit te leggen, vermits het een aantal geuren en dode dingen betreft die op deze manier zeker ni zouden overkomen. Vraag het maar is als ik terugben...
Omwille van het hoge tempo was het dus een opeenstapeling van pijnlijkheden, maar da neemt zeker ni weg da er een bepaalde charme, vrolijkheid en openheid heerst, die ik ook wederom op deze manier ni kan verklaren. Het voordeel van dit laatste is wel da het niks met geuren enzo te maken heeft;) en bijzonder goed pakt op foto, zoals gezegd, zie later!
Het grote contrast wil dat temidden dit alles Shoppingmalls (volledig in de Amerikaanse betekenis) en kantoortorens om ter snelst en hoogst neegegooid worden.
Dit alles betreft uiteraard het niet-toeristische deel waar wij rond werken. Als afwisseling en misschien ook even als vlucht, zal het toeristische deel ook wel eens besproken worden...

17:06 Gepost door Gustave in [Mumbai_Week_1] | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.